Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

  • Lövenstrand
  • Telefon:
  • E-post: lovenstrand@torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 78. Lövenstrand
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Altarvägen 6, Torsby

Person

Äldreboende Lövenstrands avdelningar

Lellänga: +46702785751
Fridhem: +46702894613
Sörgården: +46702478992
Nyhem: +46702371293

När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Lövenstrand

Lövenstrands äldreboende ligger i Torsby tätort med närhet till centrum och hembygdsgården Kollsberg.

Lägenheterna

Lövenstrand är en byggnad i två plan med två avdelningar per plan. En av avdelningarna är specifikt inriktad för personer med demenssjukdom och en av avdelningarna är en korttidsenhet. Äldreboendet har 39 lägenheter, fördelade på avdelningarna Fridhem, Sörgården, Lellänga och Nyhem där Nyhem är den avdelning som är inriktad på omsorg för personer med demenssjukdomar och där Lellänga är korttidsenhet.

Sörgården och Lellänga har balkong och Fridhem och Nyhem har uteplats med grönområde. Balkongerna och uteplatsen är gemensam för de boende.

På varje avdelning finns gemensamhetsutrymme med tv och ett kök med matsal. Vid gemensamma aktiviteter för alla boende används aktivitetsrummet som finns i anslutning till avdelningen Lellänga på övre plan.

Du hyr en egen lägenhet där du har dina möbler och de saker du tycker om (ej korttidsenheten). Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har ett rum med trinettkök och badrum med dusch och toalett.

Personal

Lövenstrands äldreboende är bemannat med vård- och omsorgspersonal samt har tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Vid behov finns även en fysioterapeut och arbetsterapeut knuten till boendet.

Du får en personlig kontaktperson utsedd när du flyttar in och han/hon bjuder in dig till ett välkomstsamtal kort efter din inflyttning. Kontaktpersonen är din närmaste hjälpare och ska ta vara på dina intressen inom ramen för sin yrkesroll.

Måltider

Lövenstrands äldreboende serverar frukost, lunch, middag, mellanmål, kvällsmål och även nattmål om så önskas.

Du väljer själv var du vill äta dina måltider, i din lägenhet eller i matsalen.

Lunch och middag tillagas på Bergåsens kök. Övriga måltider och mellanmål tillagas av personal på Lövenstrand. Här kan du se matsedeln och läsa mer om maten på våra äldreboenden.

Social samvaro

Under veckorna har vi olika planerade aktiviteter för dig som bor på Lövenstrand såsom högläsning, lätt gymnastik, gemensamma kaffestunder med mera. Ibland har vi andra evenemang såsom musik- och sånguppträdanden. Det finns också möjlighet till promenader och annan utomhusvistelse.

Vi har också besök från kyrkan och kören Kontakt.

Deltagandet i alla aktiviteter är frivilligt.

Vad ingår i ditt boende?

Här finner du information om vad som ingår i ditt boende.

Avgifter

Här finner du information om avgiften för äldreboende.

Ansökan

Här finner du information om hur du ansöker till ett äldreboende.

Har du frågor om Lövenstrands äldreboende?

Hör gärna av dig till oss! Kontaktuppgifter finner du längst upp på sidan under ikonen "kontakt".

Innehållsansvarig: Pernilla Haglund
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: