Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Kansliet för förskoleverksamhet
 • Telefon: +4656016161
 • E-post: forskolekansliet@edu.torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 67.Kansliet för förskoleverksamhet
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Norra Industrigatan 14, Torsby

Person

Kansliet för förskoleverksamheten

Kansliet för förskoleverksamheten +4656016161 har telefontid 8.00-9.30 och 13.00-14.00.

När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Appen Tyra för förskola och fritidshem

Tyra är en app som används i förskolan och fritidshemmens verksamheter för att hantera dokumentation och kommunikation på ett modernt och digitalt sätt. Tyra är lätt att använda och gör att du som vårdnadshavare får bättre insyn i ditt barns vardag på förskolan och fritidshemmet

Vad är Tyra?

I Tyra får du som vårdnadshavare och personalen tillgång till olika funktioner:

Funktioner i Tyra

Funktioner i appen Tyra

Vad innebär det för mig som vårdnadshavare?

Du som vårdnadshavare kommer att lägga in ditt barns schema i appen.

Frånvaroanmälan vid sjukdom gör du också via Tyra. Innan du kan komma igång med funktionerna behöver du skapa en användare i Tyra. För att vi ska kunna bjuda in dig som användare till Tyra behöver du först göra en viktig sak – se till att du har ett uppdaterat mobiltelefonnummer.

Uppdatera ditt telefonnummer

Vi använder det telefonnummer du lämnat till förskolan eller fritidshemmet när vi skickar ut inbjudan. Finns det inget telefonnummer eller om det är ett inaktuellt nummer kommer du inte kunna få en inbjudan.

Har du inte lämnat ditt telefonnummer till personalen på förskolan/fritids ber vi dig göra det så fort som möjligt.

Skapa användare

 1. När du fått ett sms från Tyra laddar du hem appen, antingen från AppStore (om du har en iPhone eller iPad) eller från Google Play (om du har en Androidenhet)
 2. Knappa in ditt telefonnummer i Tyra och tryck nästa, då kommer du få ett sms med en kod som du anger i Tyra.
 3. Fyll i uppgifterna – sen är du igång!

För dig som har flera barn i Torsby kommuns förskolor/fritidshem

För dig som har flera barn i Torsby kommuns förskolor/fritidshem räcker med en Tyra-inloggning – du kommer inte att behöva två inloggningar utan istället får du välja enhet i menyn till vänster när du är inloggad.

Lägga in schematider

 1. Gå till Schema.
 2. För att lägga in schematider, tryck på det röda pluset längst ned till höger.
 3. Välj mellan vilka veckor schemat ska gälla. Om du har ett rullande schema (ex. vid växelvis boende) trycker du på Varje vecka och ändrar sedan hur schemat ska gälla.
 4. Fyll i tider genom att klicka på rutorna bredvid veckodagarna och ange tid. Klicka på rutan ledig om barnet ska vara ledigt. Här kan du också ange vem som ska hämta barnet genom att trycka på symbolen längst ut till höger.
 5. När du har fyllt i tiderna klickar du på Spara.

Schemat måste lämnas in torsdagar veckan innan schemat ska gälla.

Vilka tider ska jag lägga in? (Gäller fritidshem)

I dagsläget finns det inte stöd för att ange en separat förmiddags- och en eftermiddagstid. Istället anger du tiden när barnet ska lämnas på morgonen, och sätter sluttid när barnet ska hämtas på eftermiddagen. Om barnet inte ska vara på fritids på morgonen anger ni starttiden för när skolan slutar, och likadant på eftermiddagen om barnet inte ska vara på fritids på eftermiddagen – skriv då sluttiden när skolan börjar.

 • Ex 1. Barnet på fritids bara på morgonen anger ni ex. kl. 7.00-till skolan börjar för dagen.
 • Ex 2. Barnet på fritids efter skolan, anger ni skoldagens slut- ex. kl. 16.00.
 • Ex 3. Barnet på fritids hela dagen anger ni ex. kl. 7:00-16:00.

Schema för olika barn

Om du har fler barn på samma förskola eller samma fritidshem kan du kopiera schemat mellan syskon. När du har sparat dina schematider klickar du på symbolen längst upp till höger så väljer du det syskon som schemat ska kopieras till. Tänk på att kopiera för varje gång du gör en schemaändring!

När kan jag inte kopiera schema mellan syskon? Tänk på att du INTE kan kopiera schema mellan syskon där barnen går på olika fritidshem, eller om det ena barnet går på förskola och det andra barnet går på fritidshemmet.

Frånvaroanmälan

 1. Gå till Frånvaroanmälan
 2. I fritextfältet kan du ange varför ditt barn är frånvarande, till exempel förkylning eller magsjuka. Det är frivilligt att ange den här informationen.
 3. Ange sedan när barnet beräknas vara tillbaka på förskolan eller fritidshemmet. Tänk på att det är en uppskattning och kom ihåg att det finns regler för hur lång tid barnet ska vara hemma vid olika sjukdomstillstånd. Om barnet fortsätter ha symptom går du enkelt in i appen och uppdaterar tidpunkt för när barnet beräknas vara tillbaka.

Anmäl även frånvaron till skolan

Tänk på att du alltid måste göra frånvaroanmälan både till skolan och till fritidshemmet. Det räcker alltså inte med att enbart göra en frånvaroanmälan i Tyra, du måste fortfarande även kontakta skolan och anmäla frånvaro för ditt barn.

Anteckningar

Anteckningar använder du om det blir förändringar i schemat när schemat är låst. När du lägger in en anteckning så måste du invänta ett svar av personalen, så du vet att de har sett din anteckning. Får du inget svar får du kontakta förskolan/fritidshemmet.

I inställningar kan du ställa in aviseringar och push. Då får du en push när exempelvis personalen skriver en anteckning. När du loggar in första gången så är alla aviseringar och push på.

Vanliga frågor och svar

Min inloggning fungerar inte, vad gör jag?

Om du har glömt ditt lösenord anger du det i appen när du har skrivit in ditt telefonnummer, så får du ett nytt. Om det är andra problem med ditt konto pratar du med personalen på din förskola eller fritidshemmet så hjälper de dig.

Kan jag spara bilder och text som finns i mitt barns portfolio utanför appen?

Ja! Du kan spara ett enstaka inlägg i portfolion som en pdf, eller så kan du få alla inlägg samlade i en pdf som sedan går att spara och skriva ut. Tänk på att du inte får sprida bilder på andra barn!

Vill du veta mer om appen Tyra?

För mer information och demofilmer, besök Tyras webbplats. 

Du kan även ringa till deras support på telefonnummer: 040-869 10.

Kontakt


Kontaktuppgifter till förskolan respektive fritidshemmen finner du under symbolen "Kontakt" här ovan.

Innehållsansvarig: Jörgen Lundqvist
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: