Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Arbetsmarknadsavdelningen
 • Telefon: +4656016026
 • E-post: arbetsmarknad@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 3. Arbetsmarknadsavdelningen
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Hantverkaregatan 1, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Vill du ha feriearbete sommaren 2023?

I år kommer vi erbjuda feriearbete till de som är födda 2007, oberoende av vilken klass eller vid vilken skola du studerar.

Vem får söka?

Du som får söka ska vara folkbokförd i Torsby kommun och ha fullständigt svenskt personnummer. Det ger dig chans att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden.

Vad finns det för jobb att välja på?

Feriearbetet är på tre veckor i tre olika perioder under veckorna 12 juni-13 augusti 2023. Arbetstiden är 6 timmar/dag (kan variera beroende på arbetsplats), max 90 timmar under treveckorsperioden. Din lön är 60 kr/timmen. Samma lön gäller även om du arbetar helgdagar.

Jobben finns inom en rad olika områden. Här finns de lediga jobben Pdf, 309.4 kB.


Så här söker du feriearbete

Ansökningsperioden är 6-26 mars 2023.

Är du intresserad av ett feriearbete gör du din ansökan här på webben. Om du behöver får du hjälp på Frykenskolan, Kvistbergsskolan och Stjerneskolan med din ansökan.

När du söker jobben ska du fylla i dessa uppgifter:

 • Personuppgifter
 • Val av kommundel som du kan jobba i
 • Val av bransch, plats och period
 • Personligt brev

Var gör jag min ansökan?

Är du intresserad av ett feriearbete gör du din ansökan här på webben. Du får hjälp med din ansökan på skolan om du behöver.

Här söker du jobben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Öppnas 6 mars 2023)

Sök gärna flera olika jobb

När du skickat iväg din ansökan får du ett bekräftelsemail på att din ansökan mottagits. Din ansökan matchas sedan mot de tillgängliga platserna, vilket innebär att dina chanser ökar om du söker olika branscher och platser i dina val. Detsamma gäller i ditt val av perioder.

Det har varit några år med en pandemi som påverkat oss på många olika sätt.Även feriearbetena påverkades genom att platser som fanns från början tyvärr inte kunde tillsättas på grund av nya regler.

Även detta år finns risken att platser inom vissa områden kan komma att strykas. Därför är det ännu viktigare att du tänker på att söka inom olika områden samt olika perioder i dina tre val för att öka chansen till ett feriearbete som du vill ha. Skulle det vara så att platserna du söker blir tillsatta av andra eller stryks från platsbanken, kommer du att få erbjudande om annat feriearbete.

Du måste svara på erbjudandet

Efter matchningen skickas ett erbjudande om feriearbete hem till dig via brev. För att få det erbjudna feriearbetet måste du lämna in en svarstalong som följer med i erbjudandet.

Du skickar in svarstalongen i bifogat svarskuvert.

Om du får ett annat arbete måste du tacka nej till kommunens feriearbete.

Vid frågor om feriearbete kan du kontakta arbetsmarknadsavdelningens socionom Åsa Lövenhamn Jansson. Kontaktuppgifterna hittar du under ikonen kontakt.

Hur mycket får man tjäna?

Skatteverket har en regel som säger att skolungdomar och studerande kan tjäna upp till ett fastställt belopp, utan att betala någon skatt. Läs mer om skattereglerna på Skatteverkets hemsida.

Innehållsansvarig: Åsa Lövenhamn Jansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen