Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Fritidsavdelningen
 • Telefon: +4656016690
 • E-post: fritid@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 6. Fritidskontoret
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Fabriksgatan 7, Torsby

Person

 • Kerstin Velander
 • Fritidschef
 • Tfn: +4656016690
 • Mobil: +46703136009
 • E-post: kicki.velander@torsby.se
 • Besöksadress: Fabriksgatan 7, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som en bank/bibliotek där du kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som när du lånar en bok på ett bibliotek.

Inom fritidsbankskonceptet finns tre viktiga regler

 • Alla får låna
 • Allt är gratis
 • Fokus på miljö


Så här fungerar det

Du kan låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, fotbollsskor, inlines, snowboards, rullskidor, och mycket mer. Vad vi har i lager beror mycket på både vad vi fått skänkt men också på efterfrågan. Hör av dig så ser vi vad som finns att låna.

Det kostar inget att låna, vi har ingen depositionsavgift och heller ingen förseningsavgift. Du kan låna kortare eller längre tid, beroende på vad du lånar. Går något sönder behöver du inte betala för det, då syns det ju att du har haft kul!

Sysslebäck

Fritidsbanken i Sysslebäck har följande tider gäller:

Öppet för utlåning och inlämning

Måndag, onsdag och fredag kl 12.00 - 17.00 - avvikande tider kan förekomma. Tiderna gäller både för utlåning och för att ta emot prylar du vill skänka.

Även Sysslebäcksbadet och Återvinningscentralen Sysslebäck tar under sina öppettider emot prylar som du vill ge till Fritidsbanken.

Här finns vi

Fritidsbanken finns på Industrivägen 6, Sysslebäck (ingången längst norr)


Torsby

Öppet för utlåning och inlämning

Måndag - fredag 10.00 - 17.00, lunchstängt 12.00 - 13.00. Avvikande tider kan förekomma.

Här finns vi

Fritidsbanken finns mitt i centrala Torsby på Järnvägsgatan i Tingshusparken.

Varmt välkommen att skänka saker

Vill du skänka saker? Varmt välkommen att göra det! Vi söker alla typer av sport- och fritidsprylar för utlåning och syftet är att uppmuntra till spontanidrottande och att bidra till en mer hållbar miljö där vi tar tillvara på prylar som andra kan ha glädje av.

Har du saker som du vill skänka, kom till Fritidsbanken vid Torsbybadet

Du lämnar in dina saker vid Fritidsbankens lokaler, måndag - fredag 8.00 - 15.00 (lunchstängt 12.00 - 13.00). Vill du göra en större insamling på din arbetsplats så kan vi komma överens om hämtning.

Telefonnumret till Fritidsbanken är 070-212 99 16.

Eller till återvinningscentralen i Torsby

Här kan du också lämna in din skänkta utrustning. Vid återvinningscentralen i Torsby finns en container som du kan ställa in din begagnade sportutrustning.

Tanken bakom konceptet Fritidsbanken

De flesta artiklarna vi erbjuder är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare, och det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Tanken är också att dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill Fritidsbanken bidra till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa.

Kanske dags för städning av garage eller källare ...? Det är många som behöver utrustning, så du är varmt välkommen med dina sportartiklar.

Arbetsträna och praktisera på Fritidsbanken

Fritidsbanken är också en av kommunens arbetsplatser för praktik och arbetsträning.

Fritidsbanken på Facebook

Fritidsbanken finns också på Facebook, genom att gå in och gilla oss där så kan du ständigt följa saker som är på gång.

Innehållsansvarig: Kicki Velander
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen