Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Annelie Lindberg
  • digitaliseringsstrateg
  • Telefon: 0560-160 02
  • Mobil: 073-271 37 16
  • E-post: annelie.lindberg@torsby.se
  • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Bevattningsförbud i Lekvattnet

Man får inte vattna i sina trädgårdar, fylla poolar etc med kommunalt dricksvatten under tiden som det är bevattningsförbud

I Lekvattnet tas det kommunala dricksvattnet ur en borrad brunn. Nu är det torrt i källan, så det är från och med nu bevattningsförbud med kommunalt dricksvatten.

Tekniska avdelningen blev i går kontaktad angående svårigheter för de boende att få vatten. De undersökte källan och ledningar och fann att källan som försörjer de boende med kommunalt dricksvatten är i det närmaste torr.

Det är det torra vädret under lång tid som gjort det så.

Abonnenter med kommunalt dricksvatten får därför inte längre vattna i sina trädgårdar, fylla poolar etc. utan endast använda dricksvattnet till att dricka, laga mat och tvätta sig.

Tekniska avdelningens personal har varit runt i området och informerat om bevattningsförbudet, men alla har inte kunnat nås.

Tekniska avdelningens GVA-chef Mikael Löfvenholm har beslutat om bevattningsförbud, och beslutet gäller tills vidare. Vi informerar på denna sida och på Facebook när det blir förändringar.

Vi uppmanar därför de boende med kommunalt vatten att ta det försiktigt med vattnet. Om du behöver vattna i trädgården, använd då sjövatten.

Har du frågor om bevattningsförbudet så kan du ringa Mikael Löfvenholm på tfn 070-640 76 00.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: *