Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Eva-Lena Kvarnlöf
  • Teknisk assistent
  • Tfn: +4656016064
  • Mobil: +46738413349
  • E-post: eva-lena.kvarnlof@torsby.se
  • Besöksadress: Bergebyvägen 25, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Valbergsgårdens trygghetsboende

I Torsby tätort finns trygghetsboendet Valbergsgården. Trygghetsboende är en boendeform där du bor i lägenhet med eget kontrakt, och där din lägenhet ligger i nära anslutning till samlingslokaler, gemensamma utrymmen och restaurang.

Totalt finns det 37 lägenheter. Lägenheternas storlek är på 37 m² (1 st), 42 m² (10 st), 51 m² (13 st) och 56 m² (13 st).

Här kan du se ritning på Valbergsvägen 2 övre plan. Pdf, 249 kB.

Här kan du se ritning på Valbergsvägen 4 övre plan. Pdf, 294.2 kB.

Här kan du se ritning på Valbergsvägen 4 nedre plan. Pdf, 292 kB.

Trygghetsboende

• är en trygg och bekväm bostad anpassad för äldre personer
• har gemensamma utrymmen för måltider, samvaro, hobby och rekreation
• innebär att du har vanligt lägenhetskontrakt

Här kan du läsa mer om vad trygghetboende innebär.

Vill du söka lägenhet i trygghetsboende?

För att kunna få en lägenhet i trygghetsboende behöver du vara 70 år eller äldre, eller att någon i familjen/hushållet är 70 år eller äldre.

Du ansöker om lägenhet i trygghetsboende precis på samma sätt som du ansöker om lägenhet i andra hus kommunen äger. Det är din kötid som avgör när du kan bli erbjuden en ledig lägenhet. Du som varit längst i kö blir erbjuden lägenhet först, när det finns en ledig lägenhet med den storlek du ansökt om.

Vill du veta mer om lediga lägenheter, ansökan m.m. kontakta Eva-Lena Kvarnlöf, tfn 0560-160 64. Du kan också ladda ner ansökningsblanketten här nere, fylla i och sända in den till oss.

Restaurangen Mätt & Go

På Valbergsgården finns en restaurang. Här kan du läsa mer om den. 

Gruppbostäder och särskilda boenden

Trygghetsboende är inte detsamma som särskilt boende. Söker du lägenhet i gruppbostad eller särskilt boende så vänder du dig till socialförvaltningen tfn 0560-162 00.

Innehållsansvarig: Lars Lundberg
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen