Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Eva-Lena Kvarnlöf
  • Teknisk assistent
  • Tfn: +4656016064
  • Mobil: +46738413349
  • E-post: eva-lena.kvarnlof@torsby.se
  • Besöksadress: Bergebyvägen 25, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Klarastrands trygghetsboende

I Stöllet finns ett trygghetsboende på Klarastrand. Trygghetsboende är en boendeform där du bor i lägenhet med eget kontrakt, och där din lägenhet ligger i nära anslutning till samlingslokaler, gemensamma utrymmen och restaurang.

Torsby kommun har byggt om en våning på Klarastrand i Stöllet till trygghetsboende. Det är sju lägenheter och gemensamma utrymmen.

Lägenheternas storlek är på 61 m², 64 m², 65 m², 72 m², 74 m² (2 st.) och 80 m².

Här kan du se en ritning över våningen och de sju lägenheterna. Pdf, 867.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Trygghetsboende

  • är en trygg och bekväm bostad anpassad för äldre personer
  • har gemensamma utrymmen för måltider, samvaro, hobby och rekreation
  • innebär att du har vanligt lägenhetskontrakt

Här kan du läsa mer om vad trygghetsboende innebär.

Vill du söka lägenhet i trygghetsboende?

För att kunna få en lägenhet i trygghetsboende ska du vara 70 år eller äldre, eller att någon i familjen/hushållet är 70 år eller äldre.

Du ansöker om lägenhet i trygghetsboende precis på samma sätt som du ansöker om lägenhet i andra hus kommunen äger. Det är din kötid som avgör när du kan bli erbjuden en ledig lägenhet. Du som varit längst i kö blir erbjuden lägenhet först, när det finns en ledig lägenhet med den storlek du ansökt om.

Vill du veta mer om lediga lägenheter, ansökan m.m. kontakta Eva-Lena Kvarnlöf, tfn 0560-160 64. Du kan också ladda ner ansökningsblanketten här nere, fylla i och sända in den till oss.

Gruppbostäder och särskilda boenden

Trygghetsboende är inte detsamma som särskilt boende. Söker du lägenhet i gruppbostad eller särskilt boende så vänder du dig till socialförvaltningen tfn. 0560-162 00.

Innehållsansvarig: Lars Lundberg
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen