Torsby kommun
Torsby kommun

Coronainformation för Stjerneskolan

Här samlar vi information som kommunen skapat när det gäller våra gymnasieskola Stjerneskolan. Vi lägger dem kronologiskt med det senaste överst. Mera detaljer finner du även på Stjerneskolans egen webbplats, www.stjerneskolan.se

2020-08-21

Elever, föräldrar och personal - alla måste hålla rutiner

Eleverna på Stjerneskolan har nu gått sin första vecka och vi känner alla att skolstarten varit efterlängtad.

Under inledningen av terminen har eleverna fått mängder av information och förmaningar om Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skolans egna rutiner.

- Men resultatet hänger inte på hur mycket vi information vi pumpar ut, utan i slutändan hänger det på hur väl varje enskild individ kan efterleva våra uppmaningar, säger Marcus Lech, gymnasiechef på Stjerneskolan.

Läs mer om hur personal, elever och föräldrar kan hjälpas åt på stjerneskolan.se.

2020-06-01

Snart får Stjerneskolan öppna igen

Vid en pressträff på fredagen den 29 maj kom stadsminister Stefan Löfven med det härliga beskedet: gymnasieskolor och andra eftergymnasiala studier kommer att kunna öppna igen den 15:e juni. Nyheten är välkommen bland elever och personal på Stjerneskolan.

- Jag tycker att alla, elever och personal, har gjort ett fantastiskt jobb för att klara av denna mycket speciella situation. Deras insatser är imponerande. Nu blir det bra att börja planera för ett mer ordinarie arbetssätt igen, säger Anders Larsson, rektor på Stjerneskolan.

2020-05-29

Tiderna för studenternas utspring

www.stjerneskolan.se finns schemat för utspringet för årets studenter. Skolavslutningstider och coronatider. Ingen rolig kombination, det förstår vi. Men det måste bli en annorlunda studentdag. Och vi måste alla låta det vara så. Därför sker utspringet i klassvis eller gruppvis från olika utgångar.

2020-05-15

Fortsatt prov för mindre grupper på Stjerneskolan

Distansundervisningen på Stjerneskolan fortsätter som den gjort sedan den den 18 mars. Efter ett nytt beslut av ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Peter Jonsson (S), kan skolan även fortsätta att ta in mindre grupper för prov och examinationer. Beslutet gäller från 16 maj till och med 15 juni.

I övrigt pågår planeringen av studentexamen och ett schema för utspring är på gång.

2020-05-05

En annorlunda studentdag

I år kommer skolavslutningen och firandet av studentexamen på Stjerneskolan att se annorlunda ut mot vad traditionen är.

Även om det blir en annorlunda student hoppas vi kunna forma den så att den kan bli så minnesvärd som möjligt utifrån omständigheterna. Studenterna kommer att springa ut klassvis vid olika tidpunkter. Varje elev får ha med sig högst två anhöriga. Läs mer om detaljerna på www.stjerneskolan.se.

2020-04-28

Matlådor till eleverna på Stjerneskolan

Från och med nästa vecka (vecka 19) kommer eleverna på Stjerneskolan att erbjudas lunch i matlådor. Läs mer på stjerneskolan.se.

2020-04-24

Elevkåren har delat ut studentmössor

Ett hundratal elever i avgångsklasserna på Stjerneskolan har nu fått sina studentmössor. Elevkåren stod bakom utlämningen som gjordes på skolgården. De fortsätter att lämna ut mössor på måndag den 27:e april. Den elev som inte kan hämta studentmössan på plats kan få den skickad hem.

Planering av studenten

Studenten är en stor högtidsdag och många undrar hur det blir i juni. Exakt hur årets studentdag kommer att se ut är fortfarande inte klart. Det är en mycket speciell situation vi har att hantera i och med coronapandemin där vi alla måste ta ansvar för att minsta risken för smittspridning, meddelar skolledningen. Ambitionen är att ha någon form av högtidstillfälle men i ett annat format. Skolledningen och elevkåren har haft ett första möte. Läs mer på stjerneskolan.se

2020-04-23

Stjerneskolan har öppnat för små grupper

De första grupperna med elever har varit på skolan för prov och examinationer i de delar som inte kan genomföras via distansundervisning. Det är alltså små grupper av elever som kommer till Stjerneskolan och de är på plats på olika tider. Öppningen har fungerat som planerat.

Elevkåren kommer att samordna och ansvara för utdelning av studentmössor fredagen den 24 april och måndag 27 april.

2020-04-22

Anrika Torsby sommarskidskola ställs in

Bakgrunden är att minska risken för för spridning av coronaviruset. Lägret skulle ha arrangerats innan midsommar, 14:e till 18:e juni. Sommarskidskolan har de senaste åren lockat upp emot hundra deltagare från Mellansverige och Norge. Här kan du läsa mer.

2020-04-16

Stjerneskolan öppnar för små grupper

Inom kort kan vissa elever i små grupper komma tillbaka till Stjerneskolan för att genomföra specifika moment som inte går att göra på distans. Folkhälsomyndigheten har godkänt undantag från sin rekommendation om att hålla gymnasieskolan stängd. Ändringen gör det möjligt att öppna för mindre grupper elever vid vissa tillfällen. Så kommer det alltså att bli på Stjerneskolan.

Skolan öppnar för prov och examinationer i de delar som inte kan genomföras via distansundervisning. I huvudsak rör det sig om elever som är i slutet av sin utbildning och vars betyg har betydelse för deras fortsatta studier eller arbete. Det kan också beröra elever som behöver extra stöd. Öppningen är tidsbegränsad och startar under senare delen av vecka 17 och pågår till 15 maj.

Läs mer på stjerneskolans webbplats.

2020-04-09

Eleverna på Stjerneskolan har nu påsklov och distansstudierna startar igen måndagen den 20 april.

Kan bli öppet för små grupper

Regeringen har godkänt en förordningsändring som möjliggör för gymnasieskolorna att öppna dörrarna på glänt, det vill säga för vissa grupper elever vid vissa tillfällen. Det handlar då om små grupper och för provtillfällen eller genomgång av praktiska moment. Syftet är att elever ska kunna få möjlighet att visa sina kunskaper för att kunna avsluta sina gymnasiestudier i sommar. På Stjerneskolan görs nu en noggrann riskbedömning. Än är inget beslut taget kring om Stjerneskolan kommer att öppna men givetvis återkommer vi med mer information om ett sådant kommer.

2020-04-04

Information skickas löpande till elever och målsmän till elever under 18 år

2020-04-04 Minst en gång i veckan sänder skolledningen vid Stjerneskolan informationsbrev via e-post och itslearning till elever och föräldrar till elever under 18 år. Skolan månar om att alla elever ska känna att de får det stöd de behöver för att klara av distansstudierna. Alla elever som önskar någon form av hjälp uppmanas kontakta skolan. Utöver mentor och lärare finns även skolhälsovården, specialpedagog och SYV. Här finns kontaktuppgifter.

2020-03-19

Nya vägar till lärande, kontakter och rutiner på Stjerneskolan

Stjerneskolan uppmanar alla föräldrar med ungdomar på skolan att uppdatera sina kontaktuppgifter i dexter. Detta för att inte missa viktig information.

SYV, kurator och skolsköterskan på skolan har startat facebook-sidor för att kunna ha kontakt med eleverna.

2020-03-17

Gymnasieskolan Stjerneskolan är stängd från och med den 18 mars. Skolan går istället över till distansutbildning.

Torsby kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att låta undervisning på gymnasiet gå över på distansutbildning från och med onsdagen den 18 mars. Beslutet gäller även komvux och gymnasiesärskolan.

Att utbildningen på Stjerneskolan sker på distans betyder inte att det är ledigt från skolan utan att eleverna fortsätter sina studier på hemmaplan.

Syftet med distansutbildningen är att minimera smittspridningen av Covid-19. Då skolan är stängd för eleverna sker inga möten utan all kontakt äger rum via mail och telefon. Studierna kommer bland annat att ske via en webbaserad lärplattform.

Anställda på Stjerneskolan kommer i vanlig ordning att vara på sin arbetsplats.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

 • Stjerneskolan
 • Telefon: 0560-163 05
 • E-post: stjerneskolan@edu.torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 60. Stjerneskolan
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Fabriksgatan 3 Torsby

Person

 • Anders Larsson
 • rektor
 • Tfn: 0560-163 03
 • Mobil: 070-696 87 26
 • E-post: anders.larsson@torsby.se
 • Besöksadress: Fabriksgatan 3, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen