Torsby kommun
Torsby kommun

Var med och testa fram bra kommunala webbplatser

Vill du vara med och påverka hur informationen ska vara organiserad på en kommunal webbplats? Fram till 27 juni 2022 kan du delta i testet.

Vi behöver din hjälp att testa ett förslag på en ny informationsstruktur. Vi vill gärna att du är med i vårt användartest för att testa hur sidor och innehåll är organiserat och hur man hittar information i en sidstruktur.

Hur går testet till?

Testet innehåller 17–18 uppgifter. Uppgifterna går ut på att du visar var i en meny du tycker att en viss information bör ligga. Du kommer att klicka dig fram i en meny i flera nivåer. Det finns inga rätt eller fel svar.

Testet tar cirka 10–20 minuter att genomföra och dina svar är anonyma.

Här finner du användningstestet.

Testet gäller kommunala webbplatser i allmänhet, inte någon speciell kommun.

Samarbete i "kommun-Sverige"

Torsby kommun är med i ett samarbete med drygt 50 andra kommuner där vi t.ex. arbetar med att utifrån användartester m.m. få fram en bra informationsstruktur, utifrån vad invånare och företagare vill och behöver veta och förväntar sig svar på, från en kommunal webbplats. Vi arbetar också tillsammans kring tillgänlighetsfrågor på det webbtekniska området.

Det är genom det samarbetet som detta test nu genomförs.

Har du frågor om vårt samarbete, hör av dig till kommunikationsstrateg Annette Lauritzen, annette.lauritzen@torsby.se eller 0560-160 04.

Stort tack för att du tar dig tid. Dina svar är värdefulla!

Innehållsansvarig: Annette Lauritzen
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen