Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Välkommen till invigningen av Familjecentralen Torsby

Alla som vill, hjärtligt välkomna till invigningen av Familjecentralen Torsby! Torsdagen den 10 januari kl. 10-14.

Välkommen till invigningen av Familjecentralen Torsby torsdagen den 10 januari kl. 10-14! Familjecentralen finns numera i de nya lokalerna på Lasarettsvägen 8 i anslutning på till vårdcentralen vid Torsby Sjukhus.

Programmet under invigningsdagen

  • Barn och personal från förskolan Skogsbacken kommer och sjunger för oss
  • Aktiviteter och överraskningar till barnen
  • Pippi Långstrump kommer på besök
  • Vi bjuder på tårta

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen och kommundirektör Thomas Stjerndorff Torsby kommun samt Börje Ehinger och Marianne Utterdahl från Region Värmland kommer att vara med vid invigningen och underteckna samverkansavtalet.

Samlokalisering ger fördelar

Efter många års väntan är bygget av Torsbys familjecentral klar och nu är vi i mål med att få en fullvärdig familjecentral med samordnade och samlokaliserade enheter för mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och förebyggande socialtjänst under samma tak. Verksamheten drivs gemensamt av Torsby kommun och Region Värmland.

- Vi ser mycket fram emot att äntligen bli en fullvärdig familjecentral med alla verksamheter under ett och samma tak, säger projektledare Eva-Lena Ueltzhöfer

På familjecentralen arbetar flera olika yrkeskategorier (barnmorskor, BVC-sköterskor, förskollärare och socionom) tillsammans kring barnfamiljen. Förutom dessa yrkeskategorier kommer även läkare, familjerådgivning, mödra-barnhälsovårdspsykolog och logoped att finnas viss tid i familjecentralens lokaler.

Familjecentralen kommer att erbjuda mödra- och barnhälsovård, babycafé 0-1 år, öppen förskola 0-6 år, spädbarnsmassage, föräldragrupper och olika former av föräldrastöd samt fastställande av faderskap på ett och samma ställe.

- Att vara samlokaliserade i en familjecentral innebär att vi kan erbjuda de familjer vi möter ett mer lättillgängligt stöd och ökar möjligheten till tvärprofessionellt samarbete kring barnfamiljer, säger Eva-Lena.

Öppna förskolan

Öppna förskolan kommer att ha öppet på dessa tider efter invigningen:

  • Babycafé (förälder eller annan vuxen med barn 0-1 år) tisdagar och torsdagar kl. 9.30-12.
  • Öppen förskola (förälder eller annan vuxen med barn 0-6 år) tisdagar kl. 14-16.30 och fredagar kl. 9.30-12.

Vill ni veta mer?

Kontakta Eva-Lena Ueltzhöfer, projektledare/socionom familjecentralen, 070-254 87 56, eva-lena.ueltzhofer@torsby.se

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)