Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Välkommen på besök till äldreboendet

Nora Lindgren hälsar Annika Rådström välkommen på besök till Gömmanbergs äldreboende i Östmark, Torsby kommun. (Båda är personal men i videon agerar Nora personal och Annika anhörig på besök.)

Till dig som vill besöka en vän eller anhörig på något av våra boenden. Välkommen, här finner du några rutiner vi har för att göra besöket så säkert som möjligt. Se också vår video från Gömmanbergs äldreboende om hur ett besök kan gå till.

Sedan mitten av november har kommunen vädjat om att man ska avstå från besök på grund av den ökande smittspridningen i Sverige och Värmland.

Med de rutiner som vi beskriver här bedömer vi nu att det går att ge möjlighet till att besöka personer som bor på äldreboende, korttidsboende eller LSS-boende.

Många längtar efter besök och att kunna besöka

Men det är många som längtar efter besök och många som vill besöka men som avstått från det, för att skydda honom eller henne från risk för att smittas av coronaviruset.

Med de rutiner som vi beskriver här bedömer vi nu att det går att ge möjlighet till att besöka personer som bor på äldreboende, korttidsboende eller LSS-boende.

Det är viktigt att vi alla gör allt vi kan för att skydda de sköraste. Bland annat genom att följa våra rutiner.

Alla har ett ansvar för att besöket görs under så säkra former som det går; du som hälsar på, den som bor på boendet och de som arbetar på boendet.

Vi tror och hoppas du har förståelse för det.


Personal från Gömmanberg visar hur ett besök kan gå till

Här kan du se en kort video där två anställda visar hur det kan gå till. Det är Nora Lindgren som agerar personal i videon och Annika Rådström agerar anhörig på besök.

För att göra besöken så säkra som möjligt

 • Både du som besökare och den du besöker måste vara friska.

 • Det är viktigt med god handhygien före, under och efter vistelsen.

 • Håll avstånd till den du besöker, till personal och andra du passerar.

 • För att boendet lättare ska kunna planera och göra träffarna så säkra som möjligt, ber vi dig att ringa och meddela innan att du kommer.

 • När du anländer, ring på ringklockan eller det telefonnummer som står på ytterdörren så kommer personal och öppnar.

 • Du får information av personalen som möter dig om rutinerna som gäller, t.ex. får du frågan om du är frisk eller har symtom på covid-19. De kommer också att be dig sprita händerna och du erbjuds att använda visir.
  Personalen följer dig sedan till lägenheten.

 • Ni kommer alltså att träffas inne i den boendes egen lägenhet. Tänk därför på att inte komma så många åt gången. Det kan då vara svårt att hålla nödvändigt avstånd.

 • När du är redo att lämna din anhörige eller vän, ring på klockan så kommer personalen och följer dig till entrén på boendet, där du tar av dig visiret och återigen spritar dina händer.

 • Har du frågor får du mycket gärna ringa boendet så kan de berätta mer och hjälpa dig tillrätta.

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen