Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Välkommen att besöka din anhörig eller vän på äldreboendet

Många har väntat så på att återigen få träffa sina anhöriga eller vänner. Nu är det möjligt igen. Men det är viktigt för allas säkerhet att följa rekommendationer och regler.

Den 1 oktober upphävs det nationella besöksförbudet på särskilda boenden. Ett efterlängtat besked för många - men ack så viktigt att alla följer rekommendationer och regler för att besöken ska kunna ske på ett så säkert sätt som möjligt.

Det är den som bor på äldreboendet som själv avgör om hen vill ha något besök och från vem, vilka, när och hur ofta.

Alla har ett ansvar för att besöket görs under så säkra former som det går; du som kommer på besök, den som bor på boendet och de som arbetar på boendet.

Eftersom personer som bor på särskilt boende ofta har både hög ålder och är sköra på annat sätt, så behöver man förstås som besökare visa extra hänsyn till de personerna. Och det kan handla om att man kan behöva fundera igenom om det här besöket är viktigt för den man vill besöka.
Tidigare kanske man kom en hel familj på besök, men nu kanske det räcker med att det är en person utifrån den boendes perspektiv.

För att göra besöken så säkra som möjligt

  • Du som besökare och den du ska besöka måste vara frisk och vara symtomfria. Ni får heller inte ha någon konstaterad covid-19-smitta i ert hushåll.
  • Det är viktigt med god handhygien före, under och efter besöket.
  • För att boendet lättare ska kunna planera och göra besöken så säkra som möjligt, ber vi dig ringa innan och meddela att du kommer på besök.
  • Du kommer att bli hämtad vid entrén och följs till lägenheten av personal. Är boendet låst, ring på ringklockan eller ring det telefonnummer som står på ytterdörren.
  • När du som besökare kommer till boendet så kommer du att få frågan om du har symtom för covid-19.
  • Ni kommer att träffas inne i den boendes egen lägenhet. Tänk därför på att inte komma så många åt gången, max två personer åt gången. Det kan då vara svårt att hålla nödvändigt avstånd.
  • Ni rekommenderas att inte vistas i dagrum eller andra gemensamma utrymmen
  • Meddela gärna när ni lämnar boendet (men gör det genom att ringa på ringklockan, gå inte in i gemensamhetsutrymmena och meddela.)
  • Har du frågor får du mycket gärna ringa boendet så kan vi berätta mer och hjälpa dig tillrätta.


Se videon där personalen på Lindens äldreboende ta ner skylten besöksförbud och ersätter den med skylten välkommen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen