Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Trivsel ger mersmak på Mätt o Go

Gunilla Björ är köksbiträde på Mätt o Go där social samvaro och trivselaktiviteter är en självklarhet.

Nobelfest, grillafton eller kortspel i all enkelhet. På restaurang Mätt o Go är social samvaro och aktiviteter en självklarhet.

På trygghetsboendet Valbergsgården finns restaurang Mätt o Go – en riktig knutpunkt dit dörren ständigt är öppen.

– Det är viktigt med gemenskap och att alla känner sig sedda. Till oss kan man komma om man vill ha sällskap och bara sitta och prata, säger köksbiträdet Gunilla Björ.

Men det finns en hel del på agendan också. Senast på juldagen var det uppdukat till gemensam grötfrukost och tidigare i december arrangerades högtidlig Nobelfest.

Vid långbord med vit duk och festlig dukning satt ett 40-tal festklädda boende med anhöriga. På menyn stod tunnbrödsrulle med räkfyllning, cider samt kaffe och pinocciotårta. Festligheterna förgylldes med dragspelsmusik och naturligtvis delas ett par Nobelpris ut. Ett gick till Kerstin Bjuremo som bott längst på Valbergsgården då hon flyttade in 2001. Nästa pris fick de boende själva nominera kandidat till och det priset gick till John Röjdestig för hans egenskaper som snäll och hjälpsam.

– Det var verkligen uppskattat och trevligt, säger Gunilla Björ med ett leende. Ögonen lyser upp då hon berättar om de boende och aktiviter för att skapa trivsel. Valbergsgården är ett  trygghetsboende i varje vrå.

Förutom att äta lunch eller köpa med sig en hämträtt finns här även caféverksamhet. Nästan varje vecka står borden dukade med hembakat och kaffe tillsammans med någon form av underhållning. Mjölk, bröd, yoghurt och glass med mera finns även att köpa för den som behöver fylla på i sitt skafferi.

Mätt o Go har öppet sju dagar i veckan, året runt. Detta är till glädje för många, inte minst under storhelger då man kanske kan känna sig lite ensam. Ofta är det då som minnen dyker upp om tider som har varit och då kan det kännas extra bra med någon att fira högtiden ihop med.

– Till sommaren planerar vi att ha en grillafton igen. Det har blivit lite av en efterfrågad tradition. Vi har en fin uteplats i anslutning till restaurangen, där grillar vi och har levande musik som står för underhållningen. Oftast är det de boende som själva kommer med önskemål om vad de vill göra och kan vi, så vill vi alla som jobbar här göra vårt bästa för att tillmötesgå önskemålen. Oavsett vad, är det alltid mysigt för de flesta kommer, säger Gunilla Björ.

Text: Linda Bengtsson 070-235 02 20

Gunbritt Wärme, Herta Olsson och John Carlsson njuter av hembakat på trygghetsboendet Valbergsgården.

På restaurang Mätt o Go serveras alltid näringsriktig och vällagad mat.

Gunilla Björ och Mohammed Aziz delar ut Nobelpris.

Under Nobelfesten serverades tunnbröd med räkfyllning.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)