Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Torsbys seniorer vill gärna bli mer digitala

Projektledare Annelie Lindberg hälsar alla seniorer välkomna till inspirationsdagarna

Nu börjar det närma sig. Tre digitaliseringsdagar att välja på för seniorer i Torsby kommun. Gensvaret har varit väldigt stort, 275 har anmält sig till de 300 platserna, men det finns chans än, så anmäl dig du som inte redan gjort det.

Här anmäler du dig

Ring till kommunens växel 0560-160 00 och anmäl dig.

Några få platser kvar på onsdag 27 februari
Torsdag 28 februari är fullbokad.
Fredag 29 februari har ca 20 platser kvar.

Men de går åt som smör i skogen, så skynda dig.

Här kan du läsa mer om programmet, bussar etc.

Stort gensvar

Det har varit ett mycket stort gensvar på inbjudan till Torsby kommuns seniorer att vara med i den digitaliseringssatsning som startar nu i slutet av februari, början av mars. Ca 275 personer 65 år eller äldre har anmält sig, av de 300 platser som finns! Och fler väntas komma.

- Torsbys seniorer har gett oss jättebra respons och de har anmält sig flitigt till våra inspirationsdagar, jättekul, säger projektledare Annelie Lindberg.

Alla som vill får utbildning

Konkret innebär satsningen att alla seniorer 65 år och äldre som bor i Torsby kommun har fått en inbjudan sänd hem till sig, där de hälsas välkommen till en inspirationsdag i slutet av februari.

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på internet? Hur skaffar man en egen e-post­adress? Och hur fungerar sociala medier? Det är några av de frågor som man kan ställa och lära dig hur man gör under inspirationsdagarna.

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen:

- Utbildning är det bästa sättet att ta till vara den teknik som rätt använd kan underlätta livet i vår stora kommun. Glädjande att se att våra 65+ är nyfikna och vill lära!

- Från kommunens sida ska vi göra allt vi kan för att hela kommunen ska bli med på resan. T.ex. har vi satsat mycket pengar till ledningar för bredband ut till byarna och bibliotekets digitaliseringsprojekt, liksom smarta hjälpmedel i omsorgen är några konkreta exempel på prioriterade utvecklingsområden.

Tre dagar att välja på

Seniorerna kan välja på onsdag 27 februari, torsdag 28 februari eller fredag 1 mars. Alla tre tillfällena är på Stjerneskolans matsal, Fabriksgatan 3, Torsby.

Högstadieelever lär seniorerna

Seniorerna kommer till sin hjälp ha handledare (”lärare”), högstadieelever i årskurs
7–9, som ofta är mästare på smarta telefoner, datorer, internet och sociala medier. Ungdomarna paras ihop två och två och bistår en senior under dagen. Det kommer också att finnas personal från kommunen på plats, som kan ge stöd och hjälp om det behövs.

Körschema för dagarna

  • Ungdomar samlas ca kl. 12.15 för information inför eventet
  • Inspirationsdagen är kl. 13-16
  • Kl. 13: Välkomsttal av kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen.
  • Information från Mats Löfberg, projektledare Digitalisering Region Värmland, Pernilla Gälldin, processledare Regional utveckling, Länsstyrelsen Värmland
  • 13.15-15.30: Runda bordssamtal – dvs. när seniorer och elever jobbar praktiskt tillsammans.
  • 14.20: Paus med fika.
  • 14.40: Kommunens rehabenhet finns på plats och visar olika stretchövningar som deltagarna får prova på.
  • 16.00 slut för dagen

Mässa

Det finns också en mässa i anslutning till utbildningslokalen, där Nordea, Swedbank, Länsstyrelsen, Värmlandstrafik, Euronics, Datacenter, ABF, Fastighetsbyrån, Torsby Bostäder, 1177 och Torsby kommun finns för att visa sina digitala funktioner och produkter.

Projektet ”Till Dig – Tillgänglig Digitalt”

Inspirationsdagarna ingår i projektet ”Till Dig – Tillgänglig Digitalt” som drivs av Region Värmland och Länsstyrelsen i Värmland för att höja förståelsen, kunskapen och tilliten till internet.

Vill du veta mer?

Mer information kan ges av projektledare för Till Dig Annelie Lindberg på e-post annelie.lindberg@torsby.se eller på telefon 0560-160 02 eller 073-271 37 16.

På Torsby kommuns webbplats www.torsby.se/merdigital finns också information.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)