Torsby kommun
Torsby kommun

Torsby skriver 2020 - kommunens skrivartävling

Svartvit bild på barn som tittar ut genom tågfönster.

Temat är "Min hembygd" när barn och unga från förskoleklass till år 3 på gymnasiet bjuds in att delta i Torsby kommuns skrivartävling 2020. Som vanligt anordnas prisutdelning med öppen scen i november.

Temat Min hembygd kan tolkas på många olika sätt men det ska vara lyrik eller prosa. Nostalgiskt eller futuristiskt, kärleksfullt eller...inte så kärleksfullt.

Det kan vara från ditt eget liv eller påhittat om någon annans liv. Det kan vara lokal historia, kanske har det hänt något i din hembygd eller finns det något du tycker ska hända där?
Det kan vara en dikt, novell eller början på den stora romanen. Formen är fri.

Bidragen lämnas till en lärare i skolan, skolbibliotekarierna eller till Torsby bibliotek.
Sista inlämningsdag är fredag 9 oktober 2020.

Det finns fina priser och precis som tidigare år arrangeras Öppen scen med prisutdelning under vecka 45. Mer information om det kommer senare.

Vill uppträda på vår scen?
Det finns utrymme för sång, musik, dans eller kanske något annat. Om du vill vara med, hör av dig till skolbibliotekarierna i kommunen:
Frykenskolan, anki.olsson@torsby.se
Holmesskolan, anki.yafele@torsby.se
Kvistbergsskolan, berit.codner@torsby.se
Varmt välkommen att delta!

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)