Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Torsby och Värmland krisövar

Säkerhetssamordnare Johan Westh

Onsdag 26 april 2017 har Värmlands kommuner och myndigheter en övning för att träna inför kommande eventuella kriser. Säkerhetssamordnare Johan Westh berättar.

(Video) Torsby kommun ska testa sin krisorganisation tillsammans med andra kommuner i länet och myndigheter. Övningen sker på onsdag den 26 april 2016 och kommer att pågå under hela dagen. Ett stort antal deltagare kommer att medverka samt att den tekniska utrustningen som t.ex. informationsvägarna ska sättas på prov.

Under onsdagen den 26 april 2017 kommer Värmlands kommuner och många myndigheter i länet att genomföra en krisövning, den kallas RIS2017 (Regional samverkansövning 2017).§

Syftet med övningen är att öva deltagarna i att hantera en allvarlig samhällskris. Det övergripande scenariot är höga flöden (högt vatten) i Värmland och Västra Götaland som leder till störningar i samhällsviktig verksamhet.

Övningen genomförs på strategisk och taktisk ledningsnivå utan operativa fältenheter.

Mer information om övningen kan lämnas av säkerhetssamordnare Johan Westh, tfn 0560-161 23.

 

Videon kräver att du har senaste versionen av flash installerat på din dator. Videon är gjord av Lennart Nordenstein, på uppdrag av Torsby kommun.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)