Torsby kommun
Torsby kommun

Teknikprogrammet tillbaks på Stjerneskolan

Foto: (TWR), The Wood Region, Sysslebäck.

Redan till hösten 2021 finns 16 platser inom inriktningen design och produktutveckling.

Idag sa barn- och utbildningsnämnden i Torsby ja till en nystart av teknikprogrammet på Stjerneskolan. Det betyder att Stjerneskolan har åtta nationella program att erbjuda.

- Utifrån Stjerneskolans tidigare erfarenheter och tradition av att utbilda elever inom teknikprogrammet finns det goda förutsättningar för att återuppliva det igen. Vi ser möjligheter med detta som vi tror verkligen kan gynna skolan och våra framtida elever, säger gymnasiechef Marcus Lech.

Samarbete med test- och utvecklingscentret TWR

Profileringen av programmet är inom ämnesområden som design, konstruktion, programmering, cad och produktutveckling. Det bygger på ett samarbete med test- och utvecklingscentret The Wood Region, TWR, i Sysslebäck. TWR fokuserar på hållbar tillverkning inom trämekanisk industri.

Här finns bland annat en av världens största 3D-skrivare samt utrustning för att utveckla nya biobaserade material, bearbeta trä och jobba med laminering och annan efterbearbetning.

- Vi vet att teknikprogrammet varit efterfrågat och denna form av samarbete med TWR ligger bra i tiden, säger Marcus Lech.

Sök i omvalsperioden från början av april

Teknikprogrammet startar som ett pilotprojekt med 16 platser hösten 2021 vilket innebär att elever kan söka dit under kommande omvalsperiod 15 april till 14 maj.

Här kan du läsa mer om Teknikprogrammet på Stjerneskolan.

Läs mer om utvecklingscentret The Wood Region, TWR.

Kontaktpersoner: Gymnasiechef Marcus Lech e-post: marcus.lech@torsby.se, tfn: 070-642 16 65.

Rektor Anders Larsson e-post: anders.larsson@torsby.se, tfn: 070-696 87 26.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen