Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Stjerneskolan - Torsby idrottsgymnasium mot OS

Torsby idrottsgymnasium lägger grunden för framtida prestationer. Hela nio tidigare elever - i fyra olika grenar - är uttagna till OS i Sydkorea.

På fredag invigs de olympiska vinterspelen i Peyongchang. Av de svenska deltagarna har många lagt grunden till sina framgångar i Torsby. Totalt är alltså nio före detta elever, i fyra grenar, med och tävlar under programmet som pågår 9 till 25 februari.

Där ingår skidskyttarna Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin och Peppe Femling, skicrossåkaren Lisa Andersson, längdåkarna Viktor Thorn, Stina Nilsson och Hanna Falk samt
alpinisten Matts Olsson.

Utifrån säsongens tidigare prestationer är flera av dem dessutom klara medaljhopp. Matts Olsson vann parallellstorslalom i världscupen innan jul, skidskyttedamerna har varit på pallen i stafett vid flera tillfällen. Och inte minst finns längdstjärnan Stina Nilsson som tidigare tagit både VM- och OS-medaljer och som under denna säsong har tre världscupsegrar i sprint.

På Torsby idrottsgymnasium ser alla fram mot stundande mästerskap.

– Det är fantastiskt att vår skola har en sådan bred representation av tidigare elever i OS. Vi jobbar
för att eleverna ska få en grund för framtiden både vad det gäller studier och idrott. Vi gläds åt deras framgångar och kommer hålla tummarna för dem i de kommande tävlingarna, säger bitr. rektor Anders Larsson.

Kontaktperson Linda Bengtsson, linda.bengtsson@edu.torsby.se, 070-235 02 20

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)