Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Statligt servicekontor till Torsby

Glädjande besked att Torsby är en av de orter som kommer att få ett servicekontor med personal från Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

I ett meddelande från regeringskansliet fick vi idag veta att regeringen tillskjuter resurser i den kommande budgetpropositionen så att Statens servicecenter kan etablera nya servicekontor med start redan nästa år. De nya servicekontoren finansieras av de medel som tidigare avsatts för åtgärder kopplade till landsbygdspropositionen.

I ett första skede ges besked om att fyra av dessa kontor kommer att öppnas - i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele. Med etableringen av dessa fyra kontor, skriver man, fullföljer regeringen också den parlamentariska landsbygdskommitténs förslag om statliga servicekontor. Därutöver kommer de även att bygga ut kontorsnätet ytterligare. Regeringen kommer återkomma om lokaliseringen av resterande kontor.

- Det är glädjande för oss i Torsby att regeringen fortsätter att arbeta för att det ska finnas en statlig närvaro och service i hela landet, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen. Att det arbete som landsbygdskommittén gjort bär frukt.

- Det betyder förhoppningsvis fler arbetstillfällen till orten och att det blir en bättre service till den enskilda människan som inte alla kan klara att göra sina ärenden digitalt, fortsätter Ann-Katrin.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)