Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Smaklig mat på tallrik - nya rutiner i coronatider

Nya rutiner vid servering av mat på skolorna och på restauranger.

Torsby kommuns skolor serveras sedan en tid tillbaka sin skolmat på tallrik istället för i buffé som det brukar vara. Det är ett av de sätt som kommunen jobbar på för att minska risken för spridning av viruset.

På bilderna ser vi förskoleklass C vid Holmesskolan i Torsby komma till matsalen och få sin mat på tallrik. Det går väldigt smidigt och de får välja vilka grönsaker de vill ha och hur mycket mat de vill ha på tallriken.

Allt går lugnt och fint och barnen ser ut att uppskatta maten. Det luktar så gott av maten, så man blir hungrig bara av att vara där. Personalen är proffs, de serverar och föreslår barnen vad som kan vara gott att äta och prova på.

Det var ungefär en dryg vecka sedan som de nya rutinerna startade. Nu fungerar det väldigt bra.

I några av skolorna i Torsby kommun har man valt att hämta sin mat i matsalen och gå till respektive klassrum för att äta.

Se några bilder från förskoleklass C på Holmesskolan

Barnen åt med god aptit

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen