Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Seniorer lät sig inspireras av digitalisering

Seniorer och ungdomar arbetar tillsammas

Nära 100 seniorer var med på första inspirationsdagen för att lära sig datorer, smarta telefoner, surfa m.m. under handledning av högstadieelever

(Video) Det var en riktig höjdardag, alla dessa seniorer sugna på att läras sig mer om datorer, internet, smarta telefoner m.m. Och alla dessa duktiga högstadieungdomar som hade så mycket att lära ut.

Inspirationsdagen är en av tre som kommunen erbjuder alla seniorer 65 år eller äldre, som vill läras sig mer om det digitala. 27, 28 februari och 1 mars 2019.

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på internet? Hur skaffar man en egen e-post­adress? Och hur fungerar sociala medier? Det är några av de frågor som man kan ställa och lära dig hur man gör under inspirationsdagarna.

Seniorerna kommer till sin hjälp ha handledare (”lärare”), högstadieelever i årskurs
7–9, som ofta är mästare på smarta telefoner, datorer, internet och sociala medier. Ungdomarna paras ihop två och två och bistår en senior under dagen. Det fanns också personal från kommunen på plats, som kunde ge stöd och hjälp om det behövs.

Projektet ”Till Dig – Tillgänglig Digitalt”

Inspirationsdagarna ingår i projektet ”Till Dig – Tillgänglig Digitalt” som drivs av Region Värmland och Länsstyrelsen i Värmland för att höja förståelsen, kunskapen och tilliten till internet.

Vill du veta mer?

Mer information kan ges av projektledare för Till Dig Annelie Lindberg på e-post annelie.lindberg@torsby.se eller på telefon 0560-160 02 eller 073-271 37 16.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)