Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Semestra på hemmaplan

Foto: Staffan Widstrand

Ägna sommaren åt att upptäcka allt det som finns på nära håll! Ta en hemester. Det finns många saker att uppleva runt om i hela vår kommun samtidigt som du håller avstånd till andra och följer myndigheternas rekommendationer.

Låt dig inspireras av utbudet

Vill du ha inspiration och tips på aktiviteter, besök visittorsby.se eller gå in på turistbyrån för personliga tips direkt, där kan du även köpa fiskekort och kartor. Turistbyrån hittar du på Järnvägsgatan 9 i Tingshuset, det går också bra att ringa 0565-160 50 eller skicka e-post turist@torsby.se.

Vill du ha några tips redan nu? Kolla in denna lista Pdf, 80.5 kB., hinner du med allt i sommar? Vill du ha inspiration till naturupplevelser? Läs då Visit Torsbys nya outdoor-magasin!

Visit Torsby finns också i sociala medier, på facebook och på instagram.

Upplev vinter mitt i sommaren!

Semester och sommarlov innebär för många sol och bad, varma vindar och kalla glassar men i Torsby är det lika naturligt att åka skidor och skridskor under sommaren. Här finns det något för alla, spännande, äventyrliga och lugna aktiviteter för den enskilde, kompisgänget såväl som för familjen. Oavsett ambitionsnivå finns förutsättningar för att du ska hitta ditt sätt att röra på dig hos oss.

Tips på aktiviteter på Torsby Skidtunnel & Sportcenter

 • Skidåkning - svalka av dig i sommar med ett härligt skidpass i skidtunneln.
 • Skridskoåkning - i anslutning till skidtunneln finns det en skridskobana. Här kan du få ut ännu mer av vinterns roliga aktiviteter mitt i sommaren.
 • Cykla - vi erbjuder alternativ för både den tekniske cyklisten, konditionsfreaket och motionsåkaren.
 • Löpning/stavgång/promenad - här hittar du allt, från spår på 2,5 km till Hovfjällsturen som mäter ca 25 km.
 • Rullskidåkning - sportcentret har en 4 km lång elbelyst rullskidbana.
 • Styrketräning - en trappa upp vid entrén finns ett gym. Det finns även ett komplett utomhusgym bredvid Valbergsstugan.
 • Frisbeegolf - en 9-håls frisbeegolfbana i varierad terräng, en kul aktivitet som passar gammal som ung.
 • Sommarkrysset – en runda på ca 3 km, det är en kombination mellan tipspromenad, korsord och en klurighet att lösa. Sommarkrysset-talong hämtar du ut och lämnar in i skidtunnelns reception.
 • Naturpasset - 30 orienteringskontroller som finns utplacerade i Valberget. Finns gratis att hämta i skidtunnelns reception eller på turistbyrån.

Badhusen öppna hela sommaren

Både TorsbyBadet och Sysslebäcksbadet håller öppet hela sommaren. Välkommen att ta ett bad, motionssimma eller njuta av en stund i relaxavdelningen.

Oavsett vad du väljer, tänk på att hålla avstånd.

Gör en resa i böckernas värld

Genom Torsby bibliotek får du många tips på vad du kan göra under semestern.

 • Låna böcker om resor, vandring och trädgård med mera och låt dig inspireras. På bibliotekvarmland.se kan du låna och reservera böcker och få boktips etc. Med ett lånekort och en pinkod kommer du långt.
 • Läs digitala böcker som du lånar hemifrån med appen Biblio, både e-böcker och e-ljudböcker.
 • Läs dagstidningar och tidskrifter digitalt från världens alla hörn genom Pressreader, det är gratis genom biblioteket.
 • Se strömmande film som du lånar hemifrån via Cineasterna, åtta filmer i månaden kan du låna på ditt lånekort.
 • Självklart kan du besöka biblioteket och låna de böcker, tidskrifter och filmer som finns. Att läsa en bok innebär alltid en resa, i fantasins värld.
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen