Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Såhär jobbar vård och omsorg i Torsby kommun

För att visa vilken skyddsutrustning man använder och hur den ser ut, fick Lisa och Maria demonstrera detta.

Hur fungerar det egentligen nu i coronatider i hemtjänsten och på särskilda boenden? Vad finns det för rutiner för att att det inte ska bli smitta? Hör hygiensjuksköterksan Helene Ljungberg berätta.

Medverkar i videon gör Lisa Classon och Maria Nilsson som arbetar som undersköterskor i hemtjänsten. Lisa i Torsby centrala och Maria i Torsby södra. Helene Ljungberg arbetar som hygiensjuksköterska i hela Torsby kommun och som sjuksköterska på Lövenstrands äldreboende.

Se och hör i videon:

I videon ovan berättar Helene Ljungberg om vilka rutiner som gäller för arbetet inom vård och omsorg. Personalen följer det som heter basala hygienrutiner, det gör de alltid, oavsett om det är coronarisk eller inte. Det innebär i korthet att de sköter sin handhygien mycket noga - tvättar sig och använder handdesinfektion.

Helene berättar också att rutinerna man jobbar efter kommer från Smittskydd Värmland, och att det är rutiner som alla kommuner i Värmland följer.

När rutinerna ändras, så ändrar man arbetssättet.

Det finns ett centralt lager med skyddsutrustning i Torsby, och man jobbar intensivt för att beställa och hålla detta fullt. Det är stor efterfrågan på detta för många vill ha och behöver.

Personalen följer de basala hygienrutinerna och blir uppdaterade och håller sig uppdaterade kontinuerligt när det blir förändringar. De har också ett egenansvar.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen