Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Poesins dag - i Torsby, bokbussen och världen

Collage av två bilder, tre män med affischer och en kvinna på den andra.

Det blir poesi och musik i Torsby med Bengt Berg, Khaled Mohammad, Helge Balkåsen och Annika Eriksson.

I mer än 150 länder arrangeras Poesins dag och Torsby deltar som kanske enda platsen i landet. Torsdag 20 juni 2019 blir det poesi och musik på tre platser: vid kommunhuset, Gamla Torget och Sahlströmsgården.

Poesins dag eller World Festival of Poetry, WFP, är den 21 juni. Men i Torsby tjuvstartar man så att det blir den torsdag den 20 juni istället, dagen före midsommarafton. Parollen för denna festival är No War - Hug Peace, för en värld utan krig.

- Det är bättre att läsa poesi och kramas än att skjuta ihjäl varandra, säger poeten Bengt Berg som är initiativtagare till evenemanget i Torsby.

Han läser dikter tillsammans med Khaled Mohammad medan Annika Eriksson och Helge Balkåsen sjunger och spelar. Det bjuds även på kaffe.

Tre hållplatser

Bokbussen är scenen denna dag och första stoppet är vid kommunhuset i Torsby, sedan Gamla Torget och slutligen Sahlströmsgården enligt följande tidtabell:

Torsdag 20 juni

10.00-10.30 Kommunhuset
11.00-11.30 Gamla Torget
12.00-13.00 Sahlströmsgården

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)