Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Olle Holmlöv och Elin Järnry är kommunens kulturstipendiater 2018

Porträtt på två personer.

Kulturstipendiat Olle Holmlöv, Sörmark foto: Jan Bergstam, och ungdomskulturstipendiat Elin Järnry.

Torsby kommuns kulturstipendium 2018 går till författaren Olle Holmlöv och ungdomskulturstipendiet går till 22-åriga Elin Järnry.

Olle Holmlöv

Olle Holmlöv får kulturstipendiet med motiveringen:

"Med sina rika och personliga skildringar av naturen, av flora och fauna, i dikt och prosa, bjuder Olle Holmlöv in läsaren både att betrakta och att bli en del av naturen och livet."

Olle Holmlöv bor i Sörmark men är född och uppvuxen i Stockholm. Han är litteraturvetare och författare och skriver både lyrik och prosa sedan 30 år tillbaka. Hans senaste bok ”Djuröga” handlar om att bli sedd och att se. Här skildras naturen och här finns en klokskap kring både landskapet och djuren.

Elin Järnry

Elin Järnry, Torsby, får ungdomskulturstipendiet med motiveringen:

"För spelet på sitt althorn i Torsby Brass, sina musikstudier, sin sång och sitt goda ambassadörskap som ledare för kommande generationers musiker."

Elin började sin musikbana i orkestern Torsby Brass där hon spelat althorn i mer än tio år och hon spelar även i elitbrassbandet Uffes blås Brassband.

Elin har studerat vid musiklinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping och utvecklat sitt musicerande med bland annat sång och musikteori. Hon har också varit ledare för sommarmusikskolor.

Stipendiet delas ut

Kulturstipendierna kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde tisdag den 18 december kl. 18.00 i Stjerneskolans matsal, Torsby.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)