Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Nytt konstsnösystem förlänger vintern i Valberget

På Torsby Skidtunnel & Sportcenter jobbas det just nu för fullt med den nya konstsnöanläggningen som ska säkerställa snötillgången i skidspåren och i Valbergsbacken. Det nya konstsnösystemet innebär att sportcentret kommer att kunna erbjuda skidåkning i cirka elva månader om året. Även Valbergsbacken snösäkras i och med det nya konstsnösystemet.

Torsby kommun fick i månadsskiftet november/december tillstånd av Mark- och miljödomstolen att ta vatten ur Röjdälven för att tillverka konstsnö.

Fem gånger så mycket snö

Ett nytt effektivare och automatiserat konstsnösystem installeras just nu vid Torsby Skidtunnel & Sportcenter i Valbergsområdet. Det nya konstsnösystemet kommer att kunna tillverka fem gånger så mycket snö som det tidigare snösystemet i sportcentret.

- Det är verkligen jätteroligt att vi har fått det här beslutet från Mark-och miljödomstolen. Med ett effektivare snösystem innebär det att sportcentret kommer vara snösäkert i princip elva månader om året. Det betyder oerhört mycket för utvecklingen och för våra kommuninvånare och besökare, säger Thomas Stjerndorff, verksamhetschef på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Testkörning planeras

Konstsnösystemet kommer att testköras på plats i sportcentret så snart vädret tillåter.

Följ utvecklingen och arbetet med konstsnöanläggningen och aktuell spårstatus på Torsby Skidtunnel & Sportcenters webbsida.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)