Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Ny idrottsutbildning på Stjerneskolan

I augusti 2020 startar Stjerneskolans Idrottsgymnasium ytterligare en specialidrottsutbildning: Moutainbike.

I dag finns fem specialidrottsutildningar på Stjerneskolan; alpint, fotboll, längd, skicross, skidskytte och till hösten startar den sjätte nationella (NIU) idrottsutbildningen. Sista ansökningsdag är söndag den 1 december, kl. 16.00.

I oktober besökte Svenska cykelförbundet Stjerneskolan, Torsby Skidtunnel och Sportcenter, Stjerneskolans testlabb och området runt om.

- Torsby och Stjerneskolan har en historik av att skapa idrottare av högsta världsklass. Vi är, efter vårt besök på orten, mycket imponerade av den verksamhet som Torsby och Stjerneskolan erbjuder sina idrottselever. Vi är övertygade om att Torsby och Stjerneskolan har de rätta förutsättningarna för att kunna ge elever inom Mountainbike framtida medaljer i internationella mästerskap, säger Leif Karlsson, generalsekreterare Svenska Cykelförbundet.

Läs mer om satsningen och se den digitala broschyren om utbildningen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen