Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Nya bokbussen har anlänt till Torsby

Fyra glada personer står framför en vit buss.

Olli Aarnio från Finland kom med nya bokbussen till Torsby bibliotek vilket gladde Agneta Strandberg, Jörgen Axelsson och Annika Wredenberg. Foto: Maria Ivansson

Äntligen har den kommit, Torsby kommuns nya bokbuss. Nu ska den fyllas med böcker innan den dekoreras och sedan invigs på Våryran den 11 maj 2018.

- Det här är ingen vanlig dag på Torsby bibliotek, sade kulturchef Annika Wredenberg, när nya bussen parkerade utanför biblioteket på tisdagen.

Bokbussen har tillverkats i finska Kiitokori och kontakterna har varit flitiga mellan tillverkaren och kulturavdelningen om hur bussen skulle se ut, vilka hyllor, färger och andra praktiska detaljer innan den till blev helt klar.

Nu ska bokbussen fyllas med böcker, tidskrifter och annat. Sedan väntar en konstnärlig utsmyckning innan invigningen den 11 maj.

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)