Torsby kommun
Torsby kommun

Nu börjar Torsby med matavfallsinsamling

Henrik Larsson på Torsby Bostäder och Lars Eriksson på kommunens tekniska avdelning samarbetar kring den kommande matavfallsinsamlingen

Vi är glada att kunna erbjuda dig att sortera ut ditt matavfall med start nu i höst. Införandet kommer att ske etappvis och du får information i god tid om när vi kommer till dig.

Start hösten 2022

Införandet av matavfallsinsamling sker i etapper med början nu i höst hos storkök, butiker och näringsställen i Torsby tätort samt i lägenheter i delar av Torsby Bostäders områden i Torsby tätort.

Cirka 700 hushåll i Torsby Bostäder och cirka 50 storkök, butiker och näringsställen är med i denna första omgång. De 50 har alla blivit kontaktade av personal från tekniska avdelningen.

Torsby bostäders lägenhetsinnehavare kommer att få information under de närmaste veckorna och då äve få ett start kit för att komma igång med matavfallsinsamlandet.

Start kitet är en en bunt matavfallspåsar, en hållare (som en hink) att ha påsen i och lite information om hur man gör och varför man bör samla sitt matavfall och lämna det till insamlingen.

De flesta Värmlandskommuner har haft matavfallsinsamling i flera år, och andra är liksom Torsby på väg att starta upp nu.

Läs mer om matavfallsinsamlingen

På sidan www.torsby.se/matavfall kan du läsa mer om matavfallsinsamlingen.

Innehållsansvarig: Lars Eriksson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen