Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Näthat, propaganda och desinformation - hur kan vi stå upp emot det?

Hur kan vi med ökade kunskaper stå upp mot näthat, propaganda och desinformation? Kom och lär dig mer om detta.

Kom och hör Regeringskansliet berätta. Välkommen till en föreläsning måndagen den 2 december 2019 kl. 17-19 på Torsby bibliotek, Fabriksgatan 2. Alla är välkomna!

Du träffar då Henrik Selin från Regeringskansliet. Han är huvudsekreterare i kommittén för det demokratiska samtalet. Han berättar om vad desinformation, propaganda och näthat egentligen innebär för det demokratiska samtalet. Hur kan vi med ökade kunskaper stå upp mot detta?

Från kommunen träffar du Henrik Svensson på DigidelCenter och digitaliseringsstrateg Annelie Lindberg. Kommunpolis Caroline Eriksson deltar också och kan berätta om bl.a. näthat i Torsby.

Tidigare samma dag har kommittén från Regeringskansliet möte med kommunledningen för att prata om det demokratiska samtalet. Kommittén besöker ett urval kommuner runt om i Sverige.

Välkommen till en givande föreläsning!

Har du frågor, ring kommunsekreterare Johanna Lundkvist på tfn 0560-160 66.

Alice Bah Kuhnke, tidigare kultur- och demokratiminister:


– Digitaliseringen, ett förändrat medielandskap och nya medievanor har lett till ett ökat behov av att vi alla har tillräckliga kunskaper för att kritiskt granska information och nyheter vi tar del av. Desinformation, propaganda och näthat sprider sig snabbt i vårt samhälle.

Det hotar vår demokrati och vi behöver alla stå emot det och stå upp mot det, sa ministern i samband med att projektet ”Det demokratiska samtalet” startade 2018.

Läs mer om projektet på demokratiskasamtalet.se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(Tack till Dragana Gordic för bilden.)

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen