Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Laddstolparna invigdes i kommunen

På parkeringen utanför Torsby skidtunnel invigde idag (från vänster) kommunstyrelsens vice ordförande Alf Larsson, Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen och Näckåns vd Jan-Anders Carlsson symboliskt alla 15 laddstolpar runt om i kommunen. Foto: Ulrika Andersson.

Tisdagen den 20 mars 2018 invigdes de 15 laddstolparna som Näckåns Energi AB tagit fram tillsammans med Torsby kommun och det lokala näringslivet. Laddstolparna är strategiskt placerade från Långflon i norr till Torsby i söder.

Arbetet med laddstolparna i Torsby kommun har utförts i ett samarbetsprojekt som delvis medfinansierats av Klimatklivet, ett program under Naturvårdsverket som arbetar för att minska koldioxidutsläppen. Projektet syftar till att utveckla infrastrukturen för elbils- och hybridbilsanvändandet i området Torsby kommun.

– Vi har hittills installerat och driftsatt totalt 15 stycken semisnabba laddstolpar i kommunen, från Långflon i norr till Torsby i söder, 12 stycken av laddstolparna är avsedda att användas av allmänheten, så väl av kommuninvånare, besökare som turister. Vi planerar för att installera fler semisnabba laddstationer och också någon snabbladdare. Samtal pågår med ytterligare några intressenter om hur vi kan utveckla och skaffa fler och snabbare laddstationer, säger Jan-Anders Carlsson, vd, Näckåns Energi AB.

– Vi är naturligtvis stolta för att vi nu, tack vare samarbetsprojektet med Näckåns Energi AB i spetsen, kan erbjuda el- och hybridbilsägare möjlighet att tanka sina fordon på så många platser i Torsby kommun. Det här är en långsiktig och viktig satsning för miljön och det känns bra att vi möter det ökande behovet av laddstationer eftersom allt fler väljer att investera i ett el- eller hybridfordon, säger Ann-Katrin Järåsen, kommunalråd i Torsby.

Läs dagens artikel i NWT (2018-03-20)
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
"Invigning av laddstolpar -
storsatsning på infrastruktur"

Läs dagens artikel i VF (2018-03-20)
"Nu är Torsby en av de laddstolpstätaste kommunerna -
Infrastrukturen på plats, nu vill man se fler elbilar"

Läs mer om laddstolparna och projektet på Näckåns Energi AB:s webbsida
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
"Laddstationer"

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om laddstolparna och projektet här på Torsby kommuns offentliga webbsida

"Laddstationer för elbil"


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)