Torsby kommun
Torsby kommun

Kulturskolan på uppskattad miniturné med bokbussen

Flera personer med instrument står framför en bokbuss.

Kulturskolans elever Thea Antonsson, William Liao och Filip Vaugarny medverkade på turnén tillsammans med lärarna Thomas Kågström och Tim Nilsson. Foto: Maria Ivansson.

Trivsamt, vackert och väldigt lyckat. Så kan man sammanfatta kulturskolans miniturné med bokbussen som genomfördes under onsdagen den 10 maj 2023.

För andra året i rad bjöds på sång och musik när bokbussen kom på besök till några hållplatser längs linjen Bada och Rinn. I strålande sol serverades låntagare och andra underhållning med tre elever från Torsby kulturskola. Ett musikprogram som framfördes vid hållplatserna Hagen i Bada, Röbjörkeby och Matrosvägen i Oleby.

William, Filip och Thea

Var för sig framträdde de duktiga eleverna Filip Vaugarny, piano, William Liao, gitarr och Thea Antonsson, sång. Med sig hade de lärarna Thomas Kågström och Tim Nilsson.

Vid första hållplatsen mötte SVT upp och vid den andra sändes programmet live på bibliotekets Facebooksida. På Facebook finns även andra videor som gjorts med eleverna inför turnén.

Nöjd publik

Bokbussen bjöd på kaffe och bullar men hos Inger Torstensson var det redan dukat bord och åhörarna satt redo när bokbussen kom.

- Det här var väldigt trevligt och ni är välkomna nästa år igen, sade Inger Torstensson, som är flitig låntagare på bokbussen.

Även Anki Yafele och Jörgen Axelsson från biblioteket vill fortsätta traditionen och samarbetet med kulturskolan, där Thomas Kågstöm var den som först kom med idén för något år sedan.

Flera personer sitter som publik, utomhus.

Hos Inger Torstensson i Röbjörkeby har många mött upp för att njuta av sång och musik med kulturskolan. Foto: Maria Ivansson.

Närbild på två glada personer med en buss i bakgrunden.

Anki Yafele och Jörgen Axelsson från Torsby bibliotek är nöjda med en dag i kulturens tecken med bokbussen. Foto: Maria Ivansson.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen