Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Kultur på gränsen - Björn Söderbäck på Finnskogsturné med bokbussen

Föreställningar om Finnskogen, på Finnskogen med Björn Söderbäck. Foto bokbuss: Ulrika Andersson, foto Björn Söderbäck: Ulla Montan

Skådespelaren Björn Söderbäck turnerar med bokbussen på Finnskogen i både Norge och Sverige. Projektet Kultur på gränsen 6 - 10 mars 2019, har berättandet i fokus.

Samarbete Sverige och Norge

Kultur på gränsen är ett samarbete mellan Torsby kommun, norska Åsnes kommun, Kulturrådet och Över Älvdals församling. Bokbussen blir en mötesplats och arena där Björn Söderbäck och publiken tillsammans berättar historier om Finnskogen. Det som kommer fram kan vara både berättelser och musik och det ska sedan dokumenteras på olika vis.

Stärka skogsfinska arvet

- Vi vill skapa samhörighet, stolthet och stärka identiteten i den kulturella historien och det skogsfinska arvet. Det är även ett led i arbetet att göra Finnskogen till ett Världsarv, säger Annika Wredenberg, kulturchef.

Genom projektet fortsätter kommunen att utveckla bokbussen, när den inte åker sina ordinarie bokbusslinjer.

Fyra dagar och sju träffar

Bokbussen besöker sju platser under under dessa fyra dagar, 6 - 10 mars. De skolor som bokbussen kommer till är Stöllet , Östmark och Sönsterud på norska sidan.

Kvällsföreställningar blir det på Torsby Finnskogscentrum, Tyskeberget Finngård, Åsnes, Norra Finnskoga kyrka, Höljes och Utmarksmuseet i Ransby.

Turnéplan

Här blir det berättarföreställningar på Finnskogen:

  • Stöllets skola, torsdag 7 mars
  • Östmarks skola, torsdag 7 mars
  • Sönsterud skole, fredag 8 mars

Kvällsföreställningar

  • Torsby Finnskogscentrum onsdag 6 mars, kl. 18.00
  • Tyskeberget Finngård, Åsnes, fredag 8 mars, kl. 18.00
  • Norra Finnskoga kyrka, Höljes, lördag 9 mars, kl. 18.00
  • Utmarksmuseet, Ransby, söndag 10 mars, kl. 14.00
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)