Torsby kommun
Torsby kommun

Kultur på gång

Collage med fyra bilder på personer.

Pandemin är inte över och vi fortsätter att hålla i och hålla ut. November är mörk och emellanåt grå, men nu finns möjlighet att hämta energi via flera lockande evenemang.

-Kulturföreningarna i kommunen bjuder in till en rad föreställningar de närmaste veckorna som vi inte vill missa, säger Annika Wredenberg, kulturchef.

Hon gläds åt att kulturlivet kommit igång igen och att föreningarna ser en nystart i dessa tider. Här kommer några evenemang framöver:

  • Lördag 13 november - Romeo och Julia. Upplev teater från National Theatre i London. Det är föreningen Stjärnan plus som visar en inspelad föreställning som textas på engelska.
  • Tisdag 16 november - Özz Nüjen ger sin föreställning Laika. Torsby Teaterförening bjuder in till teater live på biografen Stjärnan.
  • Lördag 20 november - Konsert med den välkända folkmusikern Lena Willemark m. fl. Torsby Kammarmusikvänner står bakom arrangemanget i Frykenskolans aula.
  • Fredag 26 november - En strålande jul. The Hebbe Sisters och Duo Sentire och ger en julshow i Frykenskolans aula.

Under Höstglöd blev konserten med The Hebbe Sisters inställd men nu blir det julstämning istället och en utökad skara på scenen. The Hebbe Sisters kommer tillsammans med Duo Sentire. Med andra ord hela familen som består av de tre musikaliska systrarna Emelie, Josefin och Maria samt föräldrarna Ulrika Hebbe, piano och Lars-Inge Bjärlestam, cello.

- Hoppas att vi ses, säger Annika Wredenberg.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen