Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Kommunens personal, friskast i Sverige ...

Torsby kommuns personal är friskast i Sverige. HR-strateg Tina Bengtsson glädjs åt framgången. Foto: Annette Lauritzen Karlsson

Torsby kommun har landets lägsta sjukfrånvaro. Media har gjort många reportage kring detta. Här kan du ta del av några.

Två av reportagen

Sveriges television, SVT har gjort ett reportage om Katarina Nilsson som är en av kommunens anställda. Tack vare kommunens strategi för rehabilitering och förebyggande sjukpenning kunde Katarina komma tillbaka till sitt jobb. Se reportaget på SVT Play.

Läs också Nya Wermlands tidningens reportagePDF om Katarina Nilsson.

Torsby har fokus på förebyggande arbete

När vi aktivt började arbeta med att sänka sjuktalen (2004: 8,5 %) så handlade det mest om att få redan sjukskrivna medarbetare tillbaka i arbete. Nu är vi den kommun med lägst sjukfrånvaro i hela landet (2014: 3,9 %) och idag sätter vi fokus på att arbeta förebyggande och att, i den mån det är möjligt, aktivt förhindra ohälsa. Här finner du fler reportage om vårt arbete.

Vill du veta mera om hur vi jobbar med arbetsmiljö, rehabilitering och sjukfrånvaro hör gärna av dig till HR-chef Anders Björck på 0560-160 86 eller HR-strateg Tina Bengtsson 0560-161 64

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)