Torsby kommun
Torsby kommun

Invigning av Torsby Discgolfpark Back Nine

Victor Olsson spelar discgolf på den nya parken, Torsby Discgolfpark Back Nine. Foto: Theréz Söderberg

Måndagen den 20 juni kl. 11.00 invigs den nya discgolfparken Back Nine på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter har nu en komplett 18-håls discgolfpark. Den nya parken, Torsby Discgolfpark Back Nine är en skogsbana och det är ett perfekt komplement till den befintliga discgolfparken, Torsby Frisbeegolfpark som invigdes 1 juni 2014.

Namnet Back Nine kommer ifrån traditionell golf där en 18-hålsbana är uppdelad i en ”front 9” (hål 1-9) och en ”back 9” (hål 10-18). Den nya parken startar intill Valbergsängens Sporthotell.

Parken med tillhörande skyltar är designad av företaget DiscGolfPark, som vi även anlitade vid byggandet av den första parken. Själva uppbyggnaden av parken har varit ett samarbete med Torsby discgolfförening som bland annat har hjälpt till med att placerat ut TeePads (startplattor), targets (korgar), InfoBoard (informationstavla) och TeeSigns (hålskyltar).

Torsby discgolfförening och fbgruppen Discgolfvänner i Torsby

Torsby discgolfförening bildades 2021 och är mycket engagerade, trots de i dagsläget ganska få medlemmarna, som i takt med sportens ökande popularitet förväntas öka. Föreningen är aktiv i facebookgruppen Discgolfvänner i Torsby. Alla som är intresserade och vill veta mer om sporten kan gå med i facebookgruppen, du behöver alltså inte vara medlem i föreningen för att gå med i facebookgruppen.

Invigning av den nya parken

Vi bjuder på kaffe, saft och gofika och du får möjlighet att låna discar/frisbee för att provspela.
Vid invigningen deltar bland annat kommunalråden Peter Jonsson (S) och Anna-Lena Carlsson (C) och kommundirektör Thomas Stjerndorff, Torsby Skidtunnel & Sportcenters platschef Anna Lindqvist och Torsby Discgolfföreningens representanter Örjan Claesson, Jörgen Söderholm och Nicklas Nordqvist.

Datum: Måndagen den 20 juni
Kl: 11.00
Plats: Vid Valbergsängens Sporthotell

Kontaktperson

Anna Lindqvist, platschef Torsby Skidtunnel & Sportcenter
anna.lindqvist@torsby.se
073-812 70 04

Innehållsansvarig: Anna Lindqvist
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen