Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Informationsmöten om Vägen till Världsarv Finnskogen

Naturbild.

Finnskogen på väg mot världsarv. Foto: Annika Wredenberg

Nu är arbetet igång med att försöka göra Finnskogen till ett världsarv. Flera informationsmöten planeras för att träffa föreningar och allmänhet och först ut är ett möte i Bograngen.

Länge har det pratats om att göra Finnskogen till ett Världsarv. Efter att förre landshövdingen initierat frågan så är projektet Vägen till Världsarv Finnskogen nu på gång.

Värmlandsfråga

Sju aktörer i Värmland har gått samman för att driva frågan för att få med det på FN-organet UNESCO:s lista över möjliga framtida världsarv. De sju aktörerna är Länsstyrelsen Värmland, Värmlands Museum, Torsby kommun, Värmlands Hembygdsförbund, Karlstads universitet, Region Värmland och Värmländska Akademien.

Världsarv nr 16

Kanske kan Finnskogen blir Sveriges 16:e Världsarv. Finnskogen och finngårdarna i Värmland är en fantastisk tillgång på många sätt och det skulle betyda mycket om det får en status som Världsarv.

Informationsmöten

För att informera om projektet ordnas tre möten på finnskogen:

Måndag 4 februari kl. 18.00 Idrottsgården, Bograngen

Tisdag 19 februari, Klarälvdalens folkhögskola, Stöllet

Onsdag 6 mars, Finnskogscentrum, Lekvattnet

Välkommen hälsar

Ann-Katrin Järåsen och Anna-Lena Carlsson, kommunalråd
Björn Sandborgh, ledamot i styrgruppen för projektet ”Vägen till Världsarv”
Birgitta Elfström projektledare
Annika Wredenberg, kulturchef.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)