Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Hejarop till alla deltidsbrandmän

Ett samlat tack till alla deltidsbrandmän och välkommen till nya!

Av Sveriges 16 000 brandmän är cirka 10 700 deltidsanställda. Idag hyllas de extra mycket i kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”.

Deltidsbrandmän är brandmän som inte har räddningstjänsten som huvudarbetsgivare men som är beredda att rycka ut när larmet går.

De utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor. För att systemet ska fungera behöver vi människor som åtar sig uppdraget som deltidsbrandmän parallellt med sina vanliga jobb.

Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor har tagit initiativ till kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen” tisdag 3 september. Självklart hyllar räddningscheferna i Värmlands län samt Karlskoga, Degerfors, Hällefors och Åmål sina brandmän.

– Till våra deltidsbrandmän vill vi utrycka den största tacksamhet för den insats de gör. Till deltidsbrandmännens huvudarbetsgivare vill vi rikta ett varmt tack för att de gör det möjligt för en eller flera av sina medarbetare att arbeta som deltidsbrandmän, skriver räddningscheferna i ett pressmeddelande. 

Känner du någon deltidsbrandman eller någon som har en deltidsbrandman anställd? Tacka dem gärna du också.

Du som bor eller arbetar i närheten av en brandstation med deltidsbemanning och kan tänka sig att jobba som deltidsbrandman? Du har en möjlighet att göra livsavgörande skillnad för andra människor.

Här i länken hittar du bra information om hur det är att jobba som deltidsbrandman.

Om du har frågor om yrket kan du kontakta stf räddningschef Johan Westh via e-post johan.westh@torsby.se eller telefon 0560-161 23.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)