Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Handeln i Torsby topp 5 i Sverige

Handelsrådet och HUI Research har presenterat siffror för handelsutvecklingen i Sverige för 2017. Torsby kommun hamnar på en femte plats i Sverige där handeln har växt som mest 2017!

Handelsindex för dagligvaror landar på 153 (149 år 2016) och en omsättning på 624 miljoner (614 miljoner år 2016). Sällanköpsvarorna visar ett handelsindex 60 (50 år 2016) och en omsättning på 224 miljoner (191 miljoner år 2016).

- Vi har haft det på känn ett tag, att det går bra för handeln i Torsby, men det är alltid bra att få siffror och statistik som också bevisar att känslan stämmer. Detta är verkligen jätteroligt, säger Christian Fryklund, ordförande i näringslivsföreningen iTorsby.

Vad denna ökning beror på har ännu inte analyserats i detalj, men många satsningar inom handeln tros ligga bakom siffrorna.

- Det har hänt mycket positivt inom handeln i Torsby under året, vi har fått två stora etableringar i Jysk och Dollarstore som bidrar såklart, men så har handlarna i centrum också vågat satsa! Wienerkonditoriet har nya lokaler lika så affärerna Hedbergs och Systrarna, det ger en signal om att man tror på Torsby och det är viktigt. Vi har också några andra nyheter på gång, fortsätter Christian.

Under 2019 kommer också en handelsutredning att göras för att kartlägga vilka möjligheter, hot och framtida potential som finns på platsen.

- Syftet är att få fram ett kunskapsmaterial som vi kan använda i olika ställningstaganden till de satsningar som vi funderar på att göra, säger Torsby kommuns näringslivschef, Eva Larsson.

Kommundirektör Thomas Stjerndorff gläjds också åt de fina siffrorna. Att kommunen redan nu kan visa bra siffror för handeln bådar gott inför framtida företagsetableringar.

- Det är kul att samarbetet mellan iTorsby, TUAB och kommunen ger frukt. Just nu arbetar vi intensivt med fortsatta handelsetableringar i kommunen, avslutar Stjerndorff.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)