Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Frykenskolan öppnar igen

Frykenskolan i Torsby tätort. Foto: Rasa Kalvane

Uppdatering 19 november: Skolledningen har efter samråd med Smittskydd Värmland beslutat att skolan ska öppna igen måndag 23 november.

Under förmiddagen idag 12 november togs beslutet att stänga Frykenskolan i Torsby på grund av covid-19. En elev har bekräftats smittad och tre i personalen. Skolan stängs efter rekommendationer från Smittskydd Värmland.

Uppdatering 19 november

Skolan kommer att öppna igen från och med måndag 23 november. Undervisningen kommer då att ske enligt schema. Information har idag skickats till vårdnadshavare med barn på skolan.

Uppdatering 13 november

Skolan kommer att hållas stängd fram till och med fredag 20 november.

Undervisningen kommer att vara på distans, i första hand onsdag 18 november – fredag 20 november. Detta enligt rekommendationer från Smittskydd Värmland.

Information har skickats till vårdnadshavare med barn på skolan.

Information från 12 november

Skolan som har elever i årskurs 4–9, ligger i centrala Torsby och samtliga 540 elever berörs av stängningen. Information har skickats ut till vårdnadshavare där de uppmanas att hämta sitt/sina barn så snart de kan. Skolan kommer att vara stängd till och med tisdag 17 november. Skola och fritidshem kommer att vara öppet under dagen för barn som inte har möjlighet att komma hem tidigare. Skolbussarna går som vanligt.

- Vi vill på alla de vis försöka bromsa smittan på vår skola, så den inte når fler elever och personal. Att stänga skolan bedömer vi efter dialog med Smittskydd Värmland som nödvändig, säger Anna Renhult rektor vid Frykenskolan.

Viktigt med få fysiska kontakter

I informationen till vårdnadshavare finna bland annat uppmaningar om att ha så få fysiska kontakter som möjligt under stängningen för att vi tillsammans ska hjälpas åt att stoppa spridningen. Det innebär till exempel att barnen ska stanna hemma och inte leka/umgås med varandra eller delta i fritidsaktiviteter. Barn från Frykenskolan får inte heller vara på fritidshem under stängningen.

Nytt möte med Smittskydd Värmland på måndag

På måndag 16 november har skolledningen ett nytt möte med Smittskydd Värmland för att se hur smittspridningen ser ut då och därefter tas beslut om det är aktuellt med fortsatt stängning av skolan.

Smittan finns i Torsby – allmänheten uppmanas ta det på allvar

- Nu måste vi alla som bor och verkar i Torsby ta vårt ansvar och ännu bättre än tidigare följa myndigheternas rekommendationer;

Att stanna hemma när man är sjuk eller har symtom, hålla avstånd, tvätta händerna, undvika fysisk kontakt mer än när det är nödvändigt m.m. Det gäller förstås inte bara skolmiljö utan alltid, alla dagar alla tider, säger kommundirektör Thomas Stjerndorff.

Presskontakt

Kommundirektör/tf. skolchef Thomas Stjerndorff, tfn 070-344 45 67
Rektor Anna Renhult, tfn 073-271 22 56

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen