Torsby kommun
Torsby kommun

Första spendraget är taget vid trygghetsboendet Mejerskan

Peter Jonsson (blivande kommunalråd) talar vid Mejerskans "spendragsceremoni", tillsammans med kommunalråden Ann-Katrin Järåsen (avgående, till höger) och Anna-Lena Carlsson (till vänster). Foto: Ulrika Andersson.

I går, måndag 22 juni, togs det första spendraget för bygget av trygghetsboendet Mejerskan invid Mejeristen i centrala Torsby. Kossan Tora-Bella stod lika lugn under hela ceremonin, som bestod av flera talare och ett celebert besök av Metbäckens egen mejerska Hilka Rosa.

Filmproduktion av hela ceremonin pågår - filmen publiceras innan veckan är slut

För att allmänheten ska kunna ta del av hela ceremonin, nu i coronatider, kommer en film (fullversion) att publiceras på Torsby Bostäders YouTubekanal, innan veckan slut. I filmen kan du se och höra alla tal, Mejerskans unika berättelse om yrket och naturligtvis själva spendraget. Så håll utkik! Vi kommer att lägga ut en "teaser" på Torsby kommuns facebooksida, så snart filmen är klar.

Torsby Bostäders egen webbsida kan du se några bilder från "första spendraget" och läsa mer om trygghetsboendet Mejerskan.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)