Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Första spadtaget för nya Frykenskolan

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen och ordförande i barn- och utbildningsnämnden Peter Jonsson tog de symboliska första spadtagen

Onsdagen den 26 juni kl. 11.30 togs det första spadtaget för att bygga om och bygga till Frykenskolan så den blir en skola för årskurs 4-9.

Skolbyggnaden Ekeby är redan ombyggd inuti och bakom den (mellan Ekeby och Sockenstugan där kulturskolan är) ska den nya byggnaden ligga.

Vid spadtaget höll kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen spadtalet och skottade tillsammans med barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Jonsson de "första" spadtagen.

I vimlet syntes även representanter från Elm´s byggnadsfirma som bygger skolan, kommundirektör/tf skolchef Thomas Stjerndorff och representanter från projektgruppen.

Efter spadtaget bjöds på kaffe, kaka, dricka och snacks i personalens fikarum.

Från hösten 2019 kommer barn från årskurs 5 och 6 att gå i byggnaden. Från hösten 2020 kommer barn från årskurs 4-6 att vara där, då är båda byggnaderna färdiga. Frykenskolan blir då en skola för årskurs 4-9.

Vill du veta mer?

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen höll spadtagstalet, i form av en saga över hur skolverksamheten i kommunen förändrats genom åren utifrån beslut som fattats i Stockholm och lokalt

Ett 30-tal personer kom för att se första spadtaget, dels personal från kommunen, dels media och allmänhet

Med gemensamma krafter togs det första spadtaget av Ann-Katrin Järåsen och Peter Jonsson.

Den nya byggnaden ska ligga mellan huset Ekeby och kulturskolans byggnad

Alla som var med på spadtaget, medverkande eller publik, bjöds på kaffe med dopp, dricka och snacks i personalens fikarum

Rektor Anna Renhult och biträdande rektor Agneta Mellgren passade också att smaka på fikat

Foto: Annette Lauritzen, tfn 0560-160 05, 070-389 60 04

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)