Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Fina siffror för besöksnäringen

Fina siffror för besöksnäringen. Foto: Øivind Lund

Att bo i stugby är något som besökarna i Torsby kommun gillar – det är nämligen det populäraste sättet att bo på när man besöker vår kommun och de flesta av besökarna kommer från Norge, enligt årets TEM-undersökning*.

För 2017 landar siffrorna på 876 miljoner kronor i total turismomsättning i Torsby kommun.

- Det är glädjande att Torsby kommuns besöksnäring åter igen visar fina siffor. Det har varit en stadig ökning sedan vi började göra TEM-undersökningen. Det syns också att det är vinterturismen med våra stora skidanläggningar som är ”lokomotivet” i turismomsättningen. Turismnäringen genererar också skatteintäkter till kommunen, 72,9 miljoner för år 2017, säger Torsby kommuns besöksnäringsstrateg, Mats Olsson.

Vinterturismen med skidåkning är stark i kommunen och är paketerad på ett sätt som gör att besökarna vet vad de får när de kommer på plats. Men på turistbyrån i Torsby ser man också en stadig ökning av besökare övrig säsong. Då handlar det främst om aktiviteter som cykel, vandring och andra uteaktiviteter.

- Turistbyrån har haft en väldigt bra utveckling av besökssiffrorna under sommaren. Vi har många utländska besökare som tycker om den personliga service man får när man kommer till turistbyrån och våra förslag på aktiviteter, säger Mats

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen gläds också åt de fina siffror som turismnäringen visar:

- Besöksnäringen är viktig för hela vår kommun och för övrigt näringsliv. Turismnäringen i sig sysselsätter många människor och ger ringar på vattnet till övriga företag i olika branscher. Det är också intressant och bra att se att det har varit en stadig ökning över tid. På våra olika företagsbesök försöker vi fånga upp vad vi som kommun kan bidra med för att fortsätta den positiva utvecklingen, säger Ann-Katrin.

* TEM-undersökningen är en undersökning av ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Torsby kommun. Undersökningen görs av konsultföretaget RESURS och beställs av Torsby kommun vartannat år.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)