Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Dags för EU-val

Söndagen den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet, men redan från 8 maj kan du förtidsrösta.

Ditt röstkort har kommit

Senast den 8 maj ska ditt röstkort ha kommit hem till din brevlåda. Det tar du med dig när du går och röstar och legitimation.

Har du inte fått något röstkort (och är röstberättigad), kan få ett nytt av valkansliet i Torsby. Kom in till oss på kommunkontoret i Torsby, Nya Torget 8, eller ring oss på 0560-160 15.

Många ställen att rösta på

Det finns flera ställen i Torsby kommun som du kan förtidsrösta på. Här finner du en lista över förtidsröstningslokalerna, och deras öppettider. Du kan också förtidsrösta på bokbussen, här ser du den turlista som gäller inför valet.

Du kan också rösta på alla Sveriges olika förröstningslokaler. De finner du på www.val.se.

På själva valdagen kan du rösta i din röstlokal. Vilken den är ser du på ditt röstkort. Du kan också rösta i förtidsröstningslokal den dagen.

Har du frågor om valet?

Du kan påverka EU:s politik

Den 26 maj är det EU-val, ett val där vi invånare har chansen att vara med och välja de som ska representera Sverige i Europaparlamentet de kommande fem åren. Europaparlamentet är den enda EU-institution som väljs direkt i allmänna val. Genom att rösta i valet till Europaparlamentet har du möjlighet att vara med och påverka EU:s politik.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)