Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Dags att gå och rösta

Du kan rösta innan valet (från 22 augusti) men senast på valdagen söndagen den 9 september

Nu är det dags att rösta i valet till riksdagen, landstinget (regionen) och till kommunen. Valet är den 9 september, men du kan börja förtidsrösta redan från den 22 augusti och det finns många platser att välja på runt om i kommunen och även på bokbussen.

Du kan rösta i förtid var som helst eller på valdagen i din vallokal. Om du är utomlands kan du rösta på ambassader eller konsulat.

Här hittar du adresser och öppettider till vallokaler och lokaler för förtidsröstning. Du hittar också var du kan rösta utomlands.

Den 16 augusti börjar röstkorten skickas ut. Det är Valmyndigheten i Stockholm som sänder ut dem till alla som är röstberättigade.

Om du inte senast den 22 augusti har fått något röstkort, så hör av dig till valnämndens kansli på kommunkontoret i Torsby tfn 0560-160 15 så hjälper de dig att skriva ut ett nytt. Du måste ha med dig röstkortet och legitimation då du går och röstar.

Själva valdagen är söndagen den 9 september, men det går som sagt att förtidsrösta alla dagar från 22 augusti till och med valdagen.

Vill du veta mer om valet?

Ring annars valnämndens kansli på tfn 0560-160 15 om du har frågor om valet.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)