Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Covid-19 tar inte semester

Foto: Designed by jcomp

Äntligen sommar och ett härligt lov för barnen och semester för dig? Och ja - även på semestern gäller, håll i, håll ut, håll avstånd!

Våren 2020 har inneburit många nya utmaningar på grund av coronaviruset. För många elever har det varit distansundervisning, kanske har du ett arbete som gjort att du jobbat hemma? Vi har inte träffat släkt och vänner som vanligt utan vi har alla spenderat mycket tid hemma. Tillsammans har vi gjort stora kraftansträngningar redan och nu gäller det att hålla i och hålla ut!

Covid-19 tar inte semester

Du har hört det förr, men det är de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten som vi alla ska följa och råden gäller fram till 31 december 2020. Det är allas ansvar att hindra smittspridningen av Covid-19, på så sätt skyddar du både dig själv och andra.

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Vanliga symtom på covid-19 är feber och hosta, men vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten för aktuell information om symtom. Stanna hemma tills du är helt frisk och två dagar extra.
  • Håll ordentligt avstånd till andra människor utanför hemmet. Rekommendationen är minst två meter. Genom att göra detta kan du i längden rädda liv.
  • Det råder besöksförbud på alla äldreboenden.
  • Du som anhörig bör undvika onödiga besök hemma hos äldre och andra sårbara personer, och du ska aldrig göra ett besök om du har förkylningssymtom, även lindriga.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.
  • Njut av sommaren men tänk på att fortsätta hålla avstånd. Träffa helst bara de personer du bor ihop med eller umgås ofta med.
  • Visa omtanke och håll avstånd.

Hör av dig till släktingar och vänner

Många känner en oro, det är många tankar som rör sig. De arrangemang du kanske sett fram emot i sommar ställs in, sommaren kommer inte bli som vanligt. Det är då extra vikigt att du hör av dig med ett telefonsamtal till din farmor, morbror eller vän som du inte kunnat träffat på länge, eller kanske är det dags att ta fram penna och papper och författa ett brev? Ett vykort med en rolig hälsning från barnbarnen? Oavsett hur du hör av dig - är det viktiga att du hör av dig.

Här har vi samlat kontaktuppgifter till olika verksamheter som kan ge hjälp och stöd om du eller någon du känner har det extra tufft just nu.

Kan jag bli testad?

Det är inte kommunen som avgör vem som får eller kan bli testad, utan det är Region Värmland. Från och med 7 juli kan alla värmlänningar som misstänker symptom att kunna testa sig om de har en pågående infektion av covid-19. Mer information hittar du på sidan: kan jag bli testad?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen