Torsby kommun
Torsby kommun

Café utan gränser på Torsby bibliotek

Collage med bild på kaffekopp och böcker.

Café utan gränser bjuder på berättelser både i form av ord och broderier. På fredag 17 januari kl. 14-16, Torsby bibliotek, presenteras boken Hoppets territorium och broderiprojektet i Sysslebäck.

Boken Hoppets territorium är resultatet av Little History, ett projekt som Riksteatern Värmland genomförde tillsammans med Filipstad, Hagfors och Torsby kommun.

I Torsby var Leyla Huseynzade och Bengt Berg engagerade tillsammans med författaren Asad Buda. De kommer att berätta om både projektet och boken på Café utan gränser.

Broderiprojekt i Sysslebäck

Utställningen Vägen hit - Broderiprojekt Klarälvdalen visas i Torsby för första gången. Ingegärd de Maré, som arbetade med Svenska kyrkans projekt, berättar om utställningen. Den består av ett antal bonader som asylsökande kvinnor i Sysslebäck har broderat och den beskriver både deras flykt och drömmar. Utställningen har, förutom i Sysslebäck, visats runt om i landet. Som förebild har de förstås Pilgrimstapeten i Ransby som i sin tur inspirerats av den franska Bayeuxtapeten.

Här kan du se filmen om broderiprojektet.

Återkommande

Tanken är att Café utan gränser ska fortsätta att bli en trevlig samlingspunkt på Torsby bibliotek på fredagar, där man träffas, fikar och pratar.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)