Torsby kommun
Torsby kommun

BUFF - filmfestival för barn och unga i Torsby

Torsbys unga får ta del av filmer från hela världen under BUFF, Barn- och ungdomsfilmfestivalen.

Alla barn från förskoleklass till och med gymnasiet får se på film under Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Torsby 25 november-1 december 2017. Det är upptakten till en satsning på skolbio i kommunen.

BUFF i Sverige arrangerades för första gången 2015 med nio festivaler runt om i landet, förra året hölls sex festivaler. 2017 blir Torsby den enda kommun i Värmland som arrangerar en filmfestival med stöd av BUFF och är hittills den minsta ort som står som arrangör. De andra orterna i år är Ystad, Sundsvall och Mora-Orsa-Älvdalen.

- Vi är glada att våra ungdomar får möjlighet att uppleva film på bio och reflektera över filmerna med hjälp av handledning, säger kulturchef Annika Wredenberg.

Invigning 25 november

Filmerna kommer att visas på Biografen Stjärnan i Torsby och Bio Nordvärmland i Ambjörby. Festivalen invigs lördagen den 25 november både i Torsby och Ambjörby. På programmet står bland annat workshops för ungdomar, föredrag och allmänna filmvisningar. Fredag 1 december avslutas BUFF i Torsby och därmed har skolbion fått en nystart i kommunen.

Filmfestivalen är ett samarbete mellan Torsby kommun, Region Värmland, BUFF, Bio Nordvärmland och Biografen Stjärnan.

Här kan du läsa mer om BUFF.

För mer information om BUFF i Torsby kontakta kulturchef Annika Wredenberg, tfn 0560-161 04.

 

[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: *