Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Brons till Torsby kommun som Sveriges bästa elbilskommun

Kommundirektör Thomas Stjerndoff med bronsdiplomet om Sveriges bästa elbilskommun

Måndagen den 3 juni fick vi motta priset i Stockholm av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. Motiveringen för Torsbys tredjeplats: Påvisar att trots att man är en landsortskommun kan gå före i omställningen mot en klimatneutral fordonsflotta.

- Vi är glada att vårt arbete med bland annat utbyggnad av laddstationer över hela vår stora kommun även ger genomslag i att vi mottar pris och får uppmärksamhet på det viset, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen. Vi kommer att jobba vidare utifrån vår hållbarhetsstrategi och ser fram emot än mer verkställighet inom detta område.

Årets finalister i kategorin kommun var Torsby, Uddevalla, Eskilstuna, Vingåker och Kungsbacka. Det finns också en kategori som heter företag och organisationer, där är Lidl, Södra skogsägarna, Bright, Alpina VM 2019 i Åre och Östersund Skidskytte-VM finalister.

Vann bland kommunerna gjorde Kungsbacka, på silverplats var det Eskilstuna och hedrande bronsplats till Torsby kommun.

Det är för vårt arbete tillsammans med företaget Näckåns Energi med att bygga upp en laddstationsinfrastruktur runt om i kommunen som vi blivit finalister. Torsby är Torsby är idag en av Sveriges laddstolptätaste kommuner räknat per invånare (42,7 laddpunkter per 10000 capita kommuninvånare) och Sverigeledande i uppbyggnaden av ett klimatsmart fossilfritt land.

Det är Power Circle, en intresseorganisation inom elkraftsbranschen, som tillsammans med Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet och Dagens Samhälle som delar ut priset.

Mer info

www.torsby.se/laddstationer

• www.torsby.se/miljomalsprogram

Kontaktpersoner

• Tina Näslund, miljöstrateg/energi-klimatrådgivare Torsby kommun, 073-271 36 74 tina.naslund@torsby.se

• Daniel Bücke, ekonom Torsby kommun, 0560-160 30, daniel.bucke@torsby.se

• Jan-Anders Carlsson, VD Näckåns Energi, 0564-104 81, jananders.carlsson@nackansenergi.se

• Eva Larsson, näringslivschef Torsby kommun, 0560-160 12, 070-212 54 57, eva.larsson@torsby.se

• Ann-Katrin Järåsen, kommunalråd Torsby kommun, 073-271 22 03, ann-katrin.jarasen@torsby.se

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)