Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Bokbussen i Torsby är Årets mobila bibliotek 2019

Flera personer står braför en bokbuss.

Stolt personal framför årets mobila bibliotek som är Torby kommuns bokbuss.

Varje år utser Svensk Biblioteksförening Årets mobila bibliotek. I år gick det till Torsby bokbuss, bl. a med motiveringen att ”organisationen inom sig har en nyfikenhet, flexibilitet och vilja att prova nya vägar, lösningar och samarbetsformer.”

- Det känns riktigt, riktigt roligt och hedrande! Vi ser det här som ett erkännande av vår verksamhet och för bokbussen. Vi hoppas att priset skapar ännu mer uppmärksamhet och intresse för vårt arbete och att vi når ut med god service till ännu fler runt om i Torsby kommun. Det finns fortfarande plats för fler låntagare och besökare på bussen. Och vi stannar gärna på nya ställen om det finns en efterfrågan, säger Annika Wredenberg, kulturchef.

Ny buss – nya möjligheter

Torsby kommun har en 50-årig bokbusstradition och den nya bokbussen började användas i maj 2018. Den har inneburit många nya möjligheter med sin utformning och bland annat har man haft följande aktiviteter:

* Barnteater

* Berättarturné med Björn Söderbäck

* DigidelCenter

* Extraturer till skolor och bostadsområden

* Förtidsröstning inför EU-valet

- Det här priset är självklart stimulerande för oss som jobbar med uppdraget och för kommunen som har satsat på en ny buss. Dessutom händer det mycket runt om i Bokbuss-Sverige och det är intressant att vara en del i den utvecklingen.

- Kanske kan utmärkelsen väcka nyfikenhet och intresse hos de som ännu inte besökt bokbussen, förhoppningsvis upptäcker de att det finns något även för dem, säger Annika Wredenberg.

Priset delas ut i Stockholm den 7 november 2019.

Bokbussens pris uppmärksammas i media:

SVT Nyheter

P4 Värmland

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)